laatste dag van de vakantie en in new orleans

Door Y. Kaan - A long time ago

vrijdag 2 mei

We moesten zelfs vanmorgen de wekker zetten... en dat in een vakantie.. het moet toch niet gekker worden...

We worden nl. om 8.30 uur opgehaald voor een bezichtiging van een Amerikaans plantagehuis. Ook dat blijkt ver weg te zijn, op meer dan een uur rijden. Maar we hebben een zeer spraakzame buschauffeur die ons van alles vertelt en laat zien. We hebben door het geboied gereden die getroffen is door de orkaan Katrina. Ongelooflijk, hoe ver het water nog is gekomen en wat het allemaal heeft verwost. Zelfs bruggen ( autowegen die in verschillende hoogten zijn ) hebben onder water gestaan. Heel veel gebouwen zijn weer hersteld , maar het heeft lang geduurd dat de economie daar weer een beetje draaide. Er was immers ook geen toerisme meer. Heel vreemd dat wij daar nu wel reden.  er is veel geld ingepompt om dat deel weer op te bouwen...

Het plantagehuis ( met de slavenhuizen) was ook leuk om te zien.. Ik moest regelmatig denken aan de film"South en West" . Raar idee dat hier dus veel slaven hebben rondgelopen, die allen natuurlijk geen leuk leven hebben gehad. We hebben de nek- en polsbanden gezien die werden gebruikt als een slaaf probeerde te ontsnappen... gruwelijk...

En natuurlijk was er een groot verschil met het leven in het huis en rondom het huis... Er werd duidelijk gewerkt met rangen en standen.

Na afloop direct verder gegaan naar het jazz festival. Wat een mensen, wat een lawaai en wat een ratjetoe aan muziek. Je komt ogen en oren te kort.. En Harry helemaal, want zijn oor zit nog steeds dicht... We hebben weer verschillende muziekstijlen aangehoord en uiteindelijk lekker in de zon gewacht op het optreden van Christina Aguilera. Leuk om gezien en gehoord te hebben, maar  we waren beide niet super super enthousiast. We hebben "op ons gemak" teruggelopen naar de uitgang, waar de bus al op ons ( en anderen natuurlijk) stond te wachten.  Nog op de valreep in de Canalstreet schoenen voor Harry gekocht. Nog een laatste rondje door de Bourbonstraat en dan zit deze supervakantie erop.

Morgen de auto inleveren en dan om 14.45 uur gaan we vliegen. En zullen dan zondag thuis zijn.

Eenmaal thuis zal ik nog een afsluitend verslag maken. Ik hoop dat jullie allen een goede indruk hebben gekregen van onze reis. wij hebben e in ieder geval heel erg van genoten. Veel indrukken opgedaan.

Tot weerziens in Nederland, folks.    

Reacties

Edith A long time ago

Yvonne, bedankt voor al je mooie verslagen. Ik heb zeker een goede indruk gekregen van jullie prachtige reis en avontuur!
Ik wens jullie een goede reis naar huis.
Yvonne, bij turbulentie niet naar de wc hè. Er zitten geen riemen aan de pot!

natasja A long time ago

Hey folks. Ook ik heb genoten van jullie reisverhalen. Ik ben niet zo'n beelddenker als jij bent Yvonne, maar dat hoeft ook niet om mij voor te stellen hoe jullie daar hebben genoten. Jullie verhalen vertelde genoeg. Goede reis terug. Ben nieuwsgierig naar de foto's.

Groetjes Natasja

Dolf A long time ago

Yvonne en Harry. Ik kom zelf net terug van vakantie en zie en lees globaal jullie belevenissen. Geweldig zeg. Het doet me weer denken aan de tijd toen wij hier mochten zijn: lang geleden. Een geweldig land met, als je wilt, elke dag BINGO. En zoals de Amerikanen zeggen: "You both are having a ball, that's for sure."
Goede reis terug. Groetjes Dolf

Jenny A long time ago

Tot weerziens .folks. have a nice home trip

Yvonne Eleveld A long time ago

Goede reis terug en nu maar nagenieten.

Gr.Paul en Yvonne.

petra A long time ago

tjonge jonge. Veel beleefd en goed genoten. Supervakantie inderdaad. Ben benieuwd naar het eindverslag. Het was geweldig allemaal te lezen en de foto's te bewonderen. Tot zondag

Afke A long time ago

Hoi Yvonne en Harry,
Vanmiddag (za) ben ik er echt voor gaan zitten om al jullie verhalen te lezen en foto's te bekijken. Fantastisch wat hebben jullie veel gezien en gedaan. Leuk om alles zo te lezen, wat een geweldige reis! Ik wens jullie een heel goeie vlucht terug en ik zie je dinsdag weer.
Groetjes van ons allemaal.

Roly A long time ago

Jammer dat het er op zit.Ga een boek schrijven,Yvon.Kun je alvast geld verdienen voor de volgende reis.
Ik heb ook zin om die reis te maken.
Goeie vlucht en welkom thuis.

nic A long time ago

Heeey homies...

Wat een geweldige verhalen... erg leuk te lezen wat jullie mee maken...

Nog een uurtje en dan weer naar huis... hele fijne vlucht en tot morgenvroeg

XxX nic

Anique A long time ago

Ik hoop dat jullie een goede terugreis hebben gehad. Net als alle anderen vond ik het erg leuk om jullie verhalen te lezen. Ben erg benieuwd naar de foto's.

Tot snel,
Anique
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!