Dag 5 : Penticton - Kelowna

Door Barry - A long time ago

Hello there, how are you doing today?

Met veel spijt hebben we onze mooie view op de Lake en onze Canadese eenden achter ons gelaten... crying

Na de lange over en weer rit van 211km naar the USA, maakten we vandaag een korte trip van 84km naar Kelowna, vandaar dat ik eens rij yes  Wat een prachtige stad!  Ik zou er zo gaan emigreren. Je kan er  's morgens opstaan met een view over het Okanagan Lake en dan beslissen neem ik mijn yacht of mijn pimped out off road pickup truck om mij te verplaatsen? 

We hebben een prachtige lange wandeling gemaakt langs dit Lake, waar ik staan “zeveren” heb aan het watervliegtuigje van zou ik?  Maar heb me wijselijk ingehouden want ik verkies toch mijn helikoptervlucht in de Rockies.  Nochtans was het prachtig zonnig weer.

Dan maar een lokale lunch bij een Koreaans restaurantje op het terras lekker in het zonnetje.  Héérlijk doch licht gesmuld!

Vervolgens een steile beklimming gedaan naar een prachtig uitzichtpunt op de stad..én batterij van onze Kodak weer net leeg … gelukkig geen twee keer als je Barry bij hebt, we hadden de reservebatterij!

We hadden er nog geen genoeg van dus hebben we nog een trail pad gevolgd van zo’n 2km met de waarschuwing dat we beren konden tegenkomen.   Deze hebben we echter niet gezien, maar wel een heel mooie mini-beachbay!

Na meer dan 20.000 stappen op onze stappenteller kwamen we uitgeput, en met veel dorst terug aan onze camper.  We zochten nog naar een camping voor de nacht dicht in de stad, zodat we eens uit konden gaan dineren.  We settle onze camper en vertrokken… weer te voet uiteraard. 

Maar wat een sisser… na ongeveer 1,5km stappen  kwamen we aan bij Kentucky Fried Chicken, Burger King, en nog andere locale fastfoodsrestaurants die je hier overal tegenkomt… snif snif en auw auw onze voeten en benen.

Dan maar raad gevraagd aan de lokale Canadees die altijd supervriendelijk en hulpvaardig is.  En zo belandde we in een taxi die ons terug richting camping reed , er voorbij reed en zo’n  300m verder  stopte aan een fantastisch restaurant met een inrichting van meer dan 100 jaar oud en dat culinair super lekker was! laugh "Happy Birthday"  cheekyschattie waren de woorden van Barry toen ik aan mijn champagne zipte. 

Ondertussen was ik immers al een aantal uren volgens Belgische tijd jarig…. Het was het begin van de langste verjaardag ooit die zo’n  33uur zal duren!

Bij deze iedereen van harte bedankt voor alle wensen via sms, via blog en via videocall!

Mijn 50ste verjaardag begon alvast mooi !   

Reacties

Anja A long time ago

Ooh 33 uren je verjaardag vieren ! Als dat maar goed komt met de "kater" de dag er na ! Haha ! Nog veel plezier !
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!