Dag 6 : Kelowna - Salmon Arm

Door Barry - A long time ago

En zo begon mijn Canadese verjaardag  met een lichte kater toen ik deze ochtend wakker werd.

Maar alle verjaardagswensen wisten deze kater snel weg en hop we vertrokken onze eekhoorntjes achterlatend met een zonnig weertje richting Salmon Arm. 

Hier komen ieder jaar de roze zalmen voorbij om te gaan paren en om de 4 jaar komen er vele andere soorten zalmen ook bij tot miljoenen die er passeren.  Echter dit gebeurt telkens in oktober.

Maar eerst proviand inslaan voor een weekje in een supermarkt waar je tilt slaat van de keuzes!  Daar zijn onze supermarkten klein bier tegen!

Om dan “hit the road again”.  Uiteraard niet zonder een tussenstop aan wederom een prachtige lake waar we supergezellig hebben gepicknickt met een zelfgemaakte crunchy kolenslaatje, een verse boterham (met cranberry’s en pistache brood belegd met  kip voor mij en met meergranen met kaas en salami voor Barry) gevolgd door een verjaardagsgebakje njam njam.  En zo vier ik mijn 50ste verjaardag met een lekkere picknick aan een Canadees meer in het zonnetje.  Wat een luxe!

We reden daarna door op zoek naar een Zipline om te gaan roetsjen aan een touw in de bergen. 

Het werd een klimtocht naar boven op de top van een berg te Oyama langs een zandweg omhoog met onze camper.  Daar aangekomen …. Gesloten…. angry  dan maar met de camper en al langs de zandweg terug naar beneden roetsjen…. Schrik dat ik had…pfff.  Gelukkig had Barry de camper onder controle en geraakte we heelhuids beneden.

We reden door naar Salmon Arm waar we rond de avond arriveerden en ons een camping zochten in een bos met een BBQput. 

Sorry folks Barry roept dat de BBQ op punt staat en de wijn is uitgeschonken.

Tot hoors!

xxx

Reacties

Anja A long time ago


Ooh zalig toch dat je je verjaardag kunt vieren met een picknick aan een meer in Canada ! Spijtig dat de Oyama gesloten was ! Maar eind goed al goed met een BBQ en een wijntje :) laat het jullie smaken ! Ondertussen kijk ik al uit naar het vervolg van jullie reis :) ! (Volgens onze tijdschema)" goodmorning " :)

Bomma en Bompa A long time ago

Julie komen in herkenbaar gebied voor ons...
Vandaag ontdekt om de foto's op TV te zien...
Prachtig!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!