Dag 9 : Golden

Door Barry - A long time ago

*** WEGENS DOORREIS IN DE NATIONALE PARKEN VAN CANADA ZULLEN DE UPDATES LANGER DAN ENKELE DAGEN IN BESLAG NEMEN WEGENS GEEN WIFI IN DEZE PARKEN***

Gelukkig hadden we na de korte nacht van Barry, een niet te zware rit voor de boeg. Na een kleine 70 km arriveerden we aan  het National Glacier Park.  De rit ernaar toe was reeds prachtig met de stralend blauwe lucht, een licht brandend zonnetje, het groen van de bomen en dennen en het wit van de sneeuw!

Echter heeft hier te Canada de winter  langer huisgehouden dan normaal dus geen wandeling op en naar de Glacier zoals je kan zien op de foto’s.  Dan maar het museum in de plaats,  waar we alvast geleerd hebben wat te doen in geval we een beer tegenkomen onderweg.

We vervolgden sneller dan gepland  onze weg richting de Rocky Mountains Area waar we de tijdszone passeerden en onze horloges  een uurtje voorruit dienden te zetten .  Barry reed opnieuw een 80 km op de schitterende Transcanadienne Highway.  Ik kon niet kiezen wat te filmen of te fotograferen vanuit de Mobile Home want  de stopplaatsen zijn scharig en opnieuw de Hwy oprijden is niet evident met de voorbijrazende Trucks.

De korte nacht begon zijn tol te eisen en zo besloten we op tijd een camping op te zoeken in het kleine stadje  Golden.  We miste nog even de afslag  door het enthousiaste gezang van Barry over allerlei liedjes die met “Golden” te maken hebben dus deden we nog wat extra km's voor we konden terugdraaien.  We plotte ons opnieuw op een mooie camping aan het water tussen de besneeuwde bergen  waar we nog genoten van enkele uurtjes bergzon voor Barry zich toewijdde aan onze ondertussen traditioneel geworden BBQ voor de avond.

En wat er vandaag zo speciaal is aan onze camping? Wel wij hebben hier net de poepchique “Orient Express”  van Canada zien passeren man man wat een prachttrein!  Ondanks het feit dat de tot 10km lange goederentreinen hier ook wel spectaculair zijn om te zien passeren aan het water met als achtergrond de sneeuwwitte bergen. Wij telden naast de nodige locomotieven 136!! wagons maar dat was wel na enkele wijntjes bij de BBQ.

That’s all for today Folks!

PS graag nog wat nieuws van thuis, voor ons is het leuk om dat te lezen

PS Eef gezien dat je getracht hebt videocall (ik wilde hetzelfde doen) maar we hadden geen WIFI crying

Reacties

Anja A long time ago

hahaha... 136 locomotieven na enkele wijntjes ?? klopt dit dan wel.. :):)

Hier is alles in orde. Juist een verlengd weekend achter de rug en wat doet het dan pijn om weer een volledige week te moeten gaan werken.. zucht. Maar het is mooi weer, de zon schijnt, wat meer moeten we dan hebben,he :)

Amusement daar !
Groetjes

Bomma en Bompa A long time ago

De Oriënt expres heet "Rocky Mountenier" en vertrekt in Vancouver naar Banff of Jasper.
De goederentrein klopt wel degelijk, sommige met twee of drie lokomotieven.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!