Dag 11 : Lake Louise - Banff

Door Barry - A long time ago

*** STERKERE VERHALEN EN FOTO'S VOLGEN DE KOMENDE DAGEN BIJ BETERE WIFI EN WAT TIJD laugh ***

Hoi hoi iedereen,

Zijn jullie klaar om mee te gaan in onze TOPDAG van vandaag?  Eerst even delen hoe we onze eerste nacht in een echt Nationaal Park dus midden in de natuur hebben overleefd.  We zijn, na de nodige berenwaarschuwingen stande pede vertrokken met camper richting restaurant.   Heel de avond hebben we daar doorgebracht in de Pub (updates omdat we daar WIFI hadden hé) .  Wij  in het donker na 500cl perencider en Barry enkele  lekkere frisse biertjes 1km met onze camper naar onze campingplaats.  Elektriciteit aangekoppeld, gordijntjes dicht, rap bed in en toen…. Hoorde ik in de verte de trein (jaja Anja met 136 wagons!) langzaam maar zeker naderen, hoe langer hoe dichter, en nog dichter en nog dichter tot deze continue luid toeterend precies over ons hoofd ging razen! Deze eerste had Barry gemist want hij lag al te snurken, de tweede hoorde hij wel aankomen en hij maar denken dat ik weer overdreef toen ik zei “wacht maar seffens rijdt hij precies over je hoofd!” Tjonge Tjonge écht waar daar lagen we midden in de natuur tussen de bossen met beren en om de zoveel tijd een loeiende en toeterende trein die over ons hoofd reed!  Gegierd dat wij hebben van het lachen!  

’s Morgens met onze camper tot aan de douches gereden want we wilden op tijd aan het ontbijt zitten die we inclusief genomen hadden met een Gondola ritje naar boven te Lake Louise

 Zo hebben we dus onze eerste nacht in de “wilde natuur” overleefd…

Na de Gondola rit (wederom met de nodige waarschuwingen voor beren… precies alsof we er ene zouden tegenkomen, hoeveel (on) geluk moet je dan niet hebben!) en de nodige prachtige views en sneeuw en foto’s van opgezette beren, cougars , wilde katten enz, wij richting Lake Louise en Lake Moraine voor onze dagelijkse wandeling en prachtzichten.  Beide meren lagen er deels nog bevroren bij.  Best prachtig maar nu hebben we het wel even gehad met meren.  Waar zitten nu toch de beesten, waar we steeds maar waarschuwingen voor krijgen?

Hop, richting Banff lang de 48 km schitterende Bow Valley Parkway .  Inderdaad mooi, mooi en nog eens mooi en dan ineens (na de grondeekhoorns) ons eerste wilde “Elk” zomaar grazend langs de weg.  Enkele km’s verder oeps weg geblokkeerd door een familie” Bighorn sheeps”.  Wij superblij!  “En nu nog een beer” zei ik tegen Barry.  Mijn woorden waren nog niet koud !!  Ziehier folks “onze echte wilde zwarte beer” rustig smakkend langs de weg!  Ongelofelijk, hoeveel geluk wij hebben gehad om ten eerste één te zien, en ten tweede in veilige omstandigheden vanuit onze auto!

En nu zitten we gelukzalig op onze 2de National Park Camping te Banff waar ons BBQ al aan het branden is voor ons avondeten tussen de grondeekhoorns en wie weet nog welke beesten….

Zalig toch hé!

Reacties

Zusje en kids A long time ago

Hey hey jullie daar,

Wat een belevenissen zeg, zou zo graag een vlieg zijn, terwijl ik jullie verhaaltjes met grote aandacht lees verschijnt er telkens spontaan een glimlach op mijn snoetje, geweldig ! :-)

Hier nog 2 werken, en dan weeral een welverdiend verlengd weekend.
Zaterdag word wss een top dag, ze geven 27 graden, dus dat word tijd voor het zwembad boven te halen en een bbqke te doen, lekker chillen, want de aanloop naar het grote verlof is ondertussen aangekomen, nog 3 weken en het schooljaar is weeral voorbij, voor de kids nog effe tanden bijten met hun toetsen.

Hier kijken we ook al enorm uit naar 15 juni (bowling) met heel de familie... en... er gaat nog een extra persoon mee, hou jullie nog wat in spanning tot jullie terug in belgie zijn, hahaha...

Zusje is verliefd.

Geniet er nog met volle teugen van zou ik zeggen, en oppassen voor de grote beren :-)

Veel liefs vanuit Merksem Xxx

Oma & Opa A long time ago

Wat een bundel verhalen al en nog maar halfweg.We zien er elke dag naar uit.En de foto's zijn prachtig.En wat die beren betreft kunnen die jullie broodjes niet smeren ha ha.Hier alles ok .Af en toe een fietstochtje maken met de nodige stopplaaten dat moet ook he. Maar de km teller gaat ook steeds omhoog dan is dat in orde he .En voor jullie geniet er nog volop van.Kusjes vanuit Blaasveld.

Pat en Nancy A long time ago

Hey lieve buren hier in kontich alles ok jullie auto check jullie huisje check en den Andre ook check, hij is op foutparkeerdersjacht en hij heeft al een paar vissen gevangen. Nog veel plezier ginder, groetjes Pat en Nancy
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!