Dag 14 : Jasper National Park

Door Barry - A long time ago

Gisterenavond na zovele hoogtepunten van onze reis, kregen we mede door het slechte weer, dat koud en nat is, een dipje. We zitten immers sinds gisterenmiddag (gletsjer) te koukleumen. 

Door de regen geen BBQ , we zijn dan maar eens lekker gaan eten en zo konden we trachten nogeens contact op te nemen met jullie (wat niet gelukt is).  Behalve met Lynn die we dringend op alle manieren getracht hebben te bereiken aangezien mij  VISAkaart het laat afweten.  Met nog een week voor de boeg is dat lastig zo zonder geld.  Dus bedankt Lynn het is in orde!

Deze ochtend chauffageke in onze camper aangestoken en in de camper een warm ontbijt gemaakt want het is nog steeds koud en nat.

We zagen het niet zitten om in de regen te gaan rondrijden terwijl de dikke grijze  wolken alle schoonheid van de bergen verhullen. Bovendien is er nog steeds in en rond het grootste gedeelte van  Jasper een gevarenzone voor beren en herten met kalfjes, dus al roepend door de bossen wandelen om het wild weg te jaren,  zagen we ook niet zitten.

We hebben dan een rustdag gehouden die we nuttig opgevuld hebben met inkopen, propaangas terug gaan laten vullen, en  wifi opgezocht  stadje om eens met het thuisfront te video-bellen wat na vele pogingen dan toch wat gelukt is.   Terug gekomen op de camping was het gestopt met regenen en zorgde Barry voor een late middaglunch op de BBQ.  Hij werd hierbij bijgestaan door 2 “elken”, aan ieders kant ene, terwijl drie kraaien direct rond het lekkers hingen zodra Barry even in de camper iets kwam halen.

Toen het eten klaar was en we rustig aan het smullen waren, kwam er rustig een vrouwtjes elk met haar kleintje voorbi j gewandeld, terwijl het voor  onze neus haar kleintje een wasbeurtje gaf met haar grote lange tong!  Het heeft wil iets ja zo kamperen in de primitieve natuurparken.

Na de opruim heb ik de blog en de foto’s voorbereid voor Barry.  En ja zelf van de  video met de jacht van de wolf op de beer hebben we foto’s gemaakt zodat jullie er nu al iets van kunnen zien .  We  trokken terug naar het stadje Jasper om nog wat foto’s en dagverslagen  door te sturen naar jullie maar zonder resultaat.  We hebben geprobeerd folks!

We sloten de avond dan af met nog een avondBBQ en kropen tijdig onder de wol.  En ondertussen lijken de regenwolken weg te trekken.

We hebben er terug zin in! 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!