Dag 15 : Jasper - Clearwater

Door Barry - A long time ago

JOEPIE terug mooi weer, wel nog héél koud want deze ochtend onze verwarming toch maar even opgezet.

Alle voorbereidingen om de terugreis aan te vatten waren klaar dus goed op tijd de baan op richting Blue River om de afstand een beetje te beperken.

Vooraleer echter de Rockies te verlaten, nog even een mooie weg afrijden tot aan de Pyramid Lake,  en Patricia Lake passerend, echter zonder een wandeling wegens teveel beren in de zone.

En toen en toen, verlieten we écht de Rockies, dus ik met een lip die tot over de grond sleepte en Barry met blinkende oogjes want WIFI en mooi warmer weer lagen in het verschiet.

Onze eerste tussenstop die al lekker warm aanvoelde in het zonnetje was aan het  Park Robson Lake.  Nu bleken we daar toch al WIFI te hebben zeker!  Dus geen houden aan Barry die supergraag alle foto’s en dagverslagen wilde doorsturen.  Ik heb me dan maar in het zonnetje gezet terwijl ik beziggehouden werd door een zwarte beer die geregeld uit het bos kwam gewandeld.  Haar kleintje zat wat verderop aan de (bos) toiletten aan het begin van een wandelweg.

Parkwachters hebben de zone afgezet maar ongelofelijk hoeveel mensen zich toch dichter wagen voor een mooie foto!  Ze negeren gewoon de waarschuwingen van de parkwachters die geregeld de mensen toeriep dat ze véél te dicht gingen.  Ik maar hopen op een mooie shot van mama beer of het kleintje die de mensen zou wegjagen, maar niks.

Toen na enkele uren Barry klaar was met uploads van de blog had hij zin om verder door te rijden dan het geplande Blue River waar niet zoveel te zien is.  Te meer omdat in de volgende stop te Clearwater  mooi warm weer zou zijn voor de komende dagen.

En inderdaad na vééééle km die Barry gereden heeft , staan we nu te Clearwater op een camping met verwarmd zwembadje, mini-golf, en WIFI.  Dus Barry happy yes

We gaan hier nog wat uitbollen met een paar veelbelovende wandelingen in Well’s Gray Park naar de bekende watervallen.

Maar nu eerst, ah ja, jullie raden het al ! BBQ in het late avondzonnetje.  Mmm lekkere T-bone steak met een maiskolfje en een gepoft aardappeltje in het vuur.

Tot morgen!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!