Dag 16 : Clearwater

Door Barry - A long time ago

Sunshine and warm this morning ! Dus even getwijfeld zouden we niet lekker aan zwembadje hangen vandaag en niks doen?

We gingen het overzien tijdens een lekker Canadees ontbijtje in het restaurant van onze camping.  Aangezien ik het  toch wat jammer vond om een Costa del Sol te Canada te doen, kon ik Barry overhalen om toch maar het Well’s Gray Park met zijn gekende watervallen te gaan ontdekken.

Weer watervallen dachten we. .. we hebben de mooiste al gezien ….wait and see !

Wij eerst langs het information center  met de melding dat we al vele watervallen hebben gezien , dus welke (van de 250!!! die hier zijn) beveelde hij aan.

En weg waren we naar de zogenaamde mooiste niet te missen watervallen terwijl wij toch een ietstiepietsie sceptisch waren aangezien we toch al onze toppers al gehad hadden en nu “maar” op de terugweg waren…

We vinden het écht jammer dat we noch de kunde noch de middelen hebben om jullie te tonen welke spectaculaire watervallen zich  in vulkanisch uitgesleten  canyons  tot zo’n 150 meter diep storten!!  De Dawson Falls lijken wel het kleine zusje van de Niagara Falls, terwijl de Spahals (120 meter)  en de Helmcken Falls  (141m) in  diepe vulkansiche canyon vallen zeer smalle maar enorm hoog zijn.  Prachtig!

Onderweg werden we nog een keertje getrakteerd op een prachtexemplaar van een kleine bruine beer die rustig aan het eten was langs de berm.  We konden hem bijna aanraken zo dicht (vanuit de auto hoor) waren we!.

En nu wilden we nog naar Ray Farm (waar een gezin met 3 kinderen tot 1948 hebben gewoond afgesneden van de bewoonde wereld) en een Mineral Spring (waar we opgeknabbeld werden van de muggen vandaar de trui…) gaan waarbij we door de bossen dienden te gaan vlak bij de beer… 

Gelukkig had Barry een briljant idee!  Dus wij door de bossen met luide House Muziek en gekende meezingers zoals  “Dos cerveza’s por favor” van Tom Waes die hij zo luid mogelijk liet afspelen op zijn GSM.  Nog nooit heb ik zo luidruchtig zingend en dansend door een bos gewandeld!   Maar het werkte, we hebben geen grizzly beer tegengekomen!

En tot slot gingen we nog naar de Green Mountain voor een 360 view over Well’s Gray Park.  Een afslag op onze route van zo’n 4 km die volgens het information center gemakkelijk te doen was met onze camper!  Tjonge tjonge, Barry heeft het mogen kunnen!  Niet te doen,  een smalle grindweg weg kronkelend naar boven hopend om geen tegenligger tegen te komen! 

En vergeet ook niet te kijken over welk bruggetje met kolkend water we hebben moeten overrijden met onze camper!

Om te bekomen, stopten we dan nog langs een paardenrange met een echte saloon sfeer.

Eens terug op de camping, na nog wat inkopen te hebben gedaan, wij steendood moe.  Het was weer een lange maar supergeweldige dag.  Een steakje hier in het restaurant, wat lummelen in onze camper kijkend naar het nieuws van thuis via wifi  (wauw wat een hagelbollen!)  en dan oogjes dicht en snaveltjes toe. 

Slaap  lekker!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 25 september in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!