Dag 19 : Whistler

Door Barry - A long time ago

Geen wekker vandaag want vandaag hadden we maar 140km voor de boeg tot onze allerlaatste camping te Vancouver  met een korte tussenstop aan de haven en een bezoekje aan de Capilano Suspension Bridge (want dat was er tijdens onze stadsbezoek bij aanvang van onze reis afgevallen)

Het plan was eerst terug te gaan naar het gezellige olympische winterdorpje WHISTLER waar we na wat windowshopping de peak-to-peak gondola zouden nemen en om tussen metershoge sneeuw een wandeling te gaan maken boven op één van deze bergen.

Het weer gooide spijtig genoeg roet (wolken) in het eten.  De twee bergen lagen verstopt in dikke pakken wolken dus het plan doorzetten had geen enkele zin.

Dan maar wat rondwandelen in het stadje, vooraleer de laatste km aan te vatten.

We hoopten alvast niet meer zo’n helse afdalingen te moeten doen zoals gisteren.  Het viel mee ondanks het zeker nog véél bochtenwerk was door de bergen maar wel bredere wegen en minder haarspeldbochten en dalingen en beklimmingen die zich beperkten tot max 11%.  Oef dacht ik,  geen te zware rit deze keer voor Barry,  die er ondertussen al 2800km heeft opzitten (waarvan ik amper 10% heb gereden).

We gingen nog wel even langs de haven om onze whale spotting voor morgen te gaan boeken.  Dat hadden we beter niet gedaan!  Los door Vancouver van Noordoost  naar Zuid en dan van Zuid naar Noordwest en dat door het gedeeltelijk tijdens het spitsuur…  Hij heeft het weer mogen kunnen achter het stuur!

Gelukkig zijn we zonder “kleerscheuren” op onze laatste en duurste camping gearriveerd.  Onze Capilano suspension bridge 70m over de metershoge bomen, zal voor een volgende reis zijn want daar geraakten we niet meer.  (hihi joepie nu hebben we een reden om terug te komen…)

Een BBQ zat er weer niet meer in, want hier zijn geen voorzieningen om te BBQ’en.  Onze volgende BBQ zal voor thuis zijn misschien met jullie waarbij we al onze belevenissen met geuren en kleuren  kunnen vertellen.

Morgen de laatste, met hopelijk nog een walvissenavontuur erbij.  Want voor de rest zullen we de camper van binnen en van buiten moeten poetsen en die ziet eruit van3 weken te rijden door zand, modder, sneeuw, autostrade, grindwegen enz. enz…

Morgen nog één avontuur J.

Reacties

Anja A long time ago

Ik zou zeggen "heel goed poetsen" haha En een veilige terugreis . Ps : ik hoop dat je toch nog walvissen kunt zien, dat zou een mooie afsluiter zijn

Geniet van jullie laatste dag ! Gelukkig kunnen jullie nog heel lang nagenieten van deze mooie ervaring ! :)xxx
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!