Dag 20 : Vancouver

Door Barry - A long time ago

En wat denken jullie?  Hebben we onze reis afgesloten met nog een topper of een flopper?

We gingen dus walvissen spotten.  Op tijd opgestaan, goed warm aangekleed en Barry loodste ons opnieuw met camper en al door het drukke verkeer van Vancouver.  Want zo supervriendelijk en behulpzaam de Canadezen zijn, in het verkeer tonen ze geen enkele vorm van begrip!

Maar we geraakten er niet alleen op tijd maar ook heelhuids!  We kregen de boot toegewezen maar we dienden geen speciale regenjas –of broek en het zonnetje scheen niet alleen en het was ook lekker warm.  Nu nog hopen op good luck!

En weg waren we, met een lekkere zelfgemaakte macaronisalade als lunch (wel wat teveel zo’n 1,25kg voor ons beide, maar wat wil je alles is hier in large en X-large…) en gewapend met ons fototoestelletje.

En ja hoor na een korte speedtocht van een 20-tal min, kregen we onze walvissen (Orka’s)  te zien !  Ze kwamen zowel gewoon zwemmend  als  met de nodige  kunstjes zoals vertikaal naar boven, op en rug zwemmend boven water.  Geweldig!  Weer een topper!  Opnieuw sorry folks maar niet zo simpel om ze in ons eenvoudig fotocamera’tje te vangen, laat staan om jullie een beeld of omschrijving te geven wanneer ze zo vlakbij de boot omhoog duiken!

Als dessertje kregen we nog wat  arenden en zeehonden voorgeschoteld, écht tof!

Na vier uur varen, was het dan tijd om écht onze reis af te ronden.  De grote schoonmaak wachtte op ons!  We dienden immers de camper proper terug te brengen en je kan je al voorstellen hoe die eruit ziet na 3 weken reizen door modder, grind, autostrades, bergen, regen, zon, stranden enz.

We hebben zeker 3 uur lang  gepoetst tot alles spik en span was.  Een hele prestatie want het enige dat we hadden was een emmer met een gat in vanonder, een klein sponsje, haarschampoo voor meer volume, afwaszeep, een  waterslang die naar alle richtingen spoot en een geleende stofzuiger!

Daarna alle propere kledij terug netjes opvouwen en alvast in pakketjes leggen rugzakken inladen, ticketten klaarleggen, alle restjes opeten en boeken toe want morgen een zeer lange terugreis voor de boeg!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!