Dag 21 : Vancouver - Schiphol - Kontich

Door Barry - A long time ago

De wekker maakte ons  om half zeven (zo’n 9u voor jullie tijd dus 15.30u) wakker.

Douchen, eten en nog een keertje met de camper proberen door het drukke Vancouver te rijden zonder blutsen… spannend want het was weer met het nodige getoeter en voor ons schietende boze chauffeurs!

Stipt 9 uur stonden we aan de inleverplaats!  Inspectie kwam en hun mond viel tot op de grond open met een “wow how clean”  zodat ze zo goed als niets hebben nagekeken en ze alles op ons woord geloofden.  Dat hebben we mooi gedaan yes, dus volledige waarborg teruggekregen, niet slecht toch voor bleu’kes op vlak van kamperen!

Valiezen ingeladen, taxi gebeld en nog even gebabbeld met Nederlanders die blij en vol spanning stonden te wachten op hun camper en die ongeveer dezelfde route gingen doen als wij.  We wisselden uiteraard graag alvast wat tips uit en werden kort erna uitgewaaid door hen.

Goed op tijd op de luchthaven zodat we nog even de blog en foto’s konden voorbereiden vooraleer ik even passeerde bij KLM dat om 12u openging om te horen of er een upgrade mogelijk was naar business class aan een “schappelijke”  prijske.

YES! Het kon dus yes!  Ikke fier mijn Visakaart bovengehaald om bij te betalen en blij dat ik Barry deze verassing kon voorschotelen!  “Sorry Ma’dam declined!”  Shit (pardon)!!!   Lynn had het nog zo gezegd! “ Vera’ke denk eraan je limiet is slechts verhoogd voor een week dus de dag van vertrek kan je er niet meer mee betalen!!!

Ik schoorvoetend naar Barry,” mag ik je Visakaart eens lenen?”  Het is uiteindelijk gelukt! En man man man zijn wij verwend geworden!  Bij alle incheckposten en controles werd de rij tegengehouden en mochten we voor, we konden wachten in de lounge waar we alvast een hapje en drankje konden nuttigen,  en eens op het vliegtuig één en al comfort en verwennerij!

Van champagne, geklasseerde wijntjes, degustaties, 3-gangen keuzemenu samengesteld door Sergio  Herman, alles geserveerd op een gedekt “tafeltje” in echt servies, glazen  en bestek (geen plastiek).  Welkomstgeschenkje en-woordje van de captain himself.

Je kon recente films zien, muziek beluisteren (alles met deftige koptelefoon ), NL tv of liftestyleprogramma’s kijken (we vlogen met KLM), cursussen en  relaxatiesessies volgen, enz.

Dit alles in uiterst comfortabele zetels die je in alle houdingen kon laten plooien tot volledig plat om te kunnen slapen.  Je merkte amper dat je eigenlijk in een vliegtuig zat.  Zo hebben we ons 9 uren vliegen in alle comfort luxe en rust kunnen beleven.

Ik kan je verzekeren dat onze treinrit in 2klasse vlak naast wc en geen plaats voor onze valiezen van Amsterdam naar Antwerpen ons terug met beide voetjes op de grond bracht, letterlijk en figuurlijk.

We bereikten ons appartementje in Kontich tegen ’s middags 14u. Blij om terug thuis te zijn en om familie en vrienden terug te zien, blij met deze rijke en unieke ervaring die we voor de rest van ons dagen meedragen, blij dat we onze verhalen en belevenissen voor een stukje met jullie konden delen.

Dit was mijn manier om mijn 50ste verjaardag te vieren ipv van een feest of een partij.  Ik hoop dan ook van harte dat jullie hiervan toch ook een beetje hebben genoten.  En bedankt voor al jullie lieve verjaardagswensen die ik tot in Canada heb mogen ontvangen.

Reacties

Carline A long time ago

Beste Vera en Barry,
Jullie hebben ogenschijnlijk samen een fantastische reis kunnen beleven.
Ik heb inderdaad genoten van de aanschouwelijke reisverslagen en de bijbehorende foto's.
Uw 50ste verjaardag heb je op een originele manier gevierd. Hier zal je nog heel lang kunnen van nagenieten - hopelijk kan jullie nog een paar dagen op jullie plooi komen, vooraleer weer aan het werkende leven te beginnen.
Vera, ik zie je alvast donderdag.
Tot dan,
Carline
X
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!