Las Vegas, Death Valley en Fresno

Door Daniel Voet - A long time ago

Zo, we hebben even een dagje overgeslagen, naar daar zijn we weer! Na twee nachten Las Vegas werd het tijd om weer verder te gaan. En dat was ook mooi. Vegas is heel tof voor twee dagen, maar je moet niet te lang in dat drukke gekkenhuis zitten. Dus op naar Death Valley, de heetste plek op aarde en het laagste punt van Amerika. En warm was het, 37 graden in de schaduw. En het is pas mei. Maar heel erg mooi en divers. Je hebt er rotsen en bergen in verschillende kleuren, canyons, zandduinen en zoutvlaktes. We sliepen midden in Death Valley in een leuk westernhotel. In de omgeving was er natuurlijk niks te doen, dus we hebben daar gegeten en gezwommen. Je kunt in Death Valley heel mooi de sterren zien, omdat het er zo donker is. We hebben 's avonds laat nog maar een keer gezwommen en sterren gekeken tussen de vele vleermuizen die boven ons hoofd rond cirkelden.

Vanmorgen weer vertrokken uit Death Valley voor een erg lange trip via Death Valley, Sequoia National Park en Kings Canyon naar Fresno. Wederom prachtige natuur overal! Amerika is heel divers! Je moet alleen wel zorgen dat je tank vol is en je voldoende eten en drinken bij je hebt, want we hebben weinig dorpen gezien vandaag. We waren Sequoia nog niet binnen en Daan was hartstikke ziek. Misschien door een broodje kip die hij daarvoor had gegeten, of buikgriep. Hij was in ieder geval goed ziek en we moesten overal stoppen, omdat hij boven en onder moest legen zeg maar... Zielig. Niet de beste dag om ziek te worden, want we zijn bijna twaalf uur onderweg geweest en langs kronkelwegen in de bergen. Helaas (of eigenlijk gelukkig) hebben we geen beren of ratelslangen gespot. Wel veel eenkhoorntjes, herten, koeien en roofvogels. Uiteindelijk kwamen we rond half negen in Fresno aan. Daan is gelijk in bed gedoken en gelukkig is ie nu iets opgeknapt. Morgenochtend gaan we hier gelijk weer weg, want bepaald veilig is het hier niet. Frank, Laura en ik hebben nog snel wat eten opgehaald bij de McDonalds hier tegenover, maar dat hebben we maar met de auto door de McDrive gedaan. En zelfs daar hielden we de autodeuren op slot, want er hingen vreemde types rond. Morgen vervolgen we onze reis naar Yosemite park. Trusten! Of eh, werkse!

Reacties

Anita A long time ago

Och arme Daniel, hopelijk gaat het vandaag weer wat beter. Wat een prachtige reis zijn jullie aan het maken. Wij reizen hier ook wat af, maar dan lopend met de avondvierdaagse (vanavond 12 kilometer heb ik gehoord), over de paden van onze mooie gemeente. Groeten en we hopen morgen weer meer te horen. Anita

Truus A long time ago

Fijn dat Daan weer wat opgeknapt is!
En: Petje af! voor de leuke reisverslagen van jullie!
Leuk weer om te lezen wat jullie zoal meemaken!
Geniet lekker samen! Daan, beterschap!
Liefs, xxxx
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!