New York

Door W.P. Gravesteijn - A long time ago

Hallo allemaal, eindelijk een berichtje van de Grapa's. We hebben net drie heerlijke dagen New York achter de rug. We zaten in een hotel zowat op Times Square waar we tussen Madama Tussaud en een museum met allerlei vreemde creaturen de ingang hadden. De lobby was op 22 hoog. Gelukkig wist een zeer enthousiaste knaap ons de weg te wijzen. Hij laadde al onze meer dan goegevulde koffers op een goudgerand tranportkarretje en bracht de hele lading keurig naar de kamers.

Het enthousiasme zakte wat weg toen Wim met een royaal gebaar 2 dollar toeschoof. Meer kon bruintje echt niet trekken, want even daarvoor hebben we net een kamikaze chauffeur afgerekend, ik weet er het chinese woord niet voor, die hoewel we op 60 dollar rekenden volgens ons iets van 85 dollar vroeg voor het tochtjevan Newark airport naar het hotel. En ook nog met gevoel voor drama, hongerige kindermondjes thuis etc. vol verwachting op een fooi bleef wachten.

Maar goed, chauffeur en bagagekid afgewerkt en toen even naar de kroeg van het hotel. Twee koppen koffie, twee biertjes en de onvermijdelijke fooii verder snapten we, dit gaan een paar dure dagen worden. 

De eerste dag NY zijn we lekker door de stad gaan slenteren, alle bekende plekjes in de buurt bezocht en toch maar weer even het Empire State building op. Gewoon omdat het kon en er eens geen rijen stonden. Het was prachtig weer dus een mooi uitzicht. Lekker gegeten en tegelijk een buitje kunnen uitzitten. Prima timing. 

Daarna lekker geslapen op de 23e en 31e verdieping met een mooi uitzicht over downtown Manhattan. Zaterdag zijn we naar de haven geweest hebben een leuke rondvaart gemaakt, uiteraard ook langs Mien met de kaars. We waren net op tijd terug bij een barretje waar we alweer een korte, maar fikse bui konden uitzitten.

Hierna snel sprinten naar het WTC terrein, want we hadden kaartjes voor 16h30 voor het 911 museum. Een prachtig gebouw, met een zeer indrukwekkende tentoonstelling over de terreuraanslagen van 2001. Ook buiten zijn twee heel mooie memorials op de plaats waar ooit de twin towers stonden. Heel erg mooi.

Nog wat door de stad gelopen, Wall Street ed. een hapje gegeten in een gezellige Ierse pub. Vervolgens terug langs het ontzettend drukke Times Square, weer langs die naked cowboy, spidermannen, mosters, batmannen en minstens 10 vrijheidsbeelden, ja de schoorstenen in NY moeten ook roken!

Zondag zijn 's morgens bij prachtig weer door Central park gaan lopen, iets gedronken (nee, geen wijn, want het was nog geen 12 h00!? )in het boat house.

Even gekeken naar een enorme parade (50-jarige verbondenheid Israel/USA). Toen rap naar metro lijn F, want we moesten om 14h30 starten in Brooklyn voor een fietstocht, iets waar An al dagen slecht van geslapen had. Helaas stopte de metro op zondag niet in de buurt dus het werd nog een hele wandeling naar de Orange bikes.

Op prachtig oranje Batavus bikes, onder leiding van een leuke jonge gast zijn we door het yuppen deel van Brooklyn gefietst. Over de Mahattan bridge, wat was ie weer steil, naar het zuiden van Manhattan gefietst. Helaas was het park daar bijna helemaal weg, schade door de orkaan Catrina van 2011. Die orkaan had op meerdere plaatsen zijn diepe sporen achtergelaten. Vervolgens over de steile Brooklyn bridge ( ja, An heeft het gered) weer terug naar de fietsenboer. Een tocht van ruim drie uur. Daarna weer terug met de metro en even eten bij een wat maffioos ettablissement en nog even een flesje Chardonnay nuttigen (chateu Diana, dat zegt de kenner wel wat...) en toen naar bed want we moesten maandag  vroeg op. De taxi stond om godbetere het, ZES UUR, weer voor de deur om ons naar het vliegveld te brengen. Dit keer een snelle Sikh met een keurige taxi. Binnen het kwartier waren we ter plekke. Even een rib uit het lijf en dan nog tijd genoeg voor een ontbijt met 523,2 kcal. Door super Priscilla bediend.

Strak op tijd gingen we naar Denver.

 

 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 5 september in Zwolle.
Meld je gratis aan!