Yellowstone park

Door W.P. Gravesteijn - A long time ago

Na een lekker ontbijtje onder een heerlijk zonnetje te hebben genoten zijn we richting Yellowstone gereden. Eerst nog een slokje benzine gehaald en het nodige voedesel ingeslagen bij Albertsons in Cody. Voor onderweg nog een bekertje koffie bij Starbuck's gehaald. En dan op pad. Nog even een rondje gereden rond het monument van Buffalo "Cody" Bill.

En dan vlug verder richting Yellowstone. Ook nu weer een prachtige en heerlijk rustige weg. We hadden prachtige vergezichten op de zwaar besneeuwde toppen van de Teton's, Yellowstone e.o. De weg loopt langs de Shoshone rivier gestaag omhoog tot een pas van ruim 2600m. Het tot nu toe schitterende weer begon wat  minder te worden. Op de pas lag nog fors sneeuw en het was er 39 graden F.

Maar mooi was het. Alleen sneeuwballen gooien gebeurde met gevaar voor eigen leven. Overal stonden bordjes dat je niet met explosieven mocht gooien. Om lawines te bestrijden werd er ter plekke met een Houwitser op de hellingen geknald. Maar blijkbaar zijn de amerikaanse explosieven net zo betrouwbaar als hun politici. 

Na wat leuke foto's gemaakt te hebben gauw weer in de Road Bear gekropen. Op weg naar Yellowstone lake kwamen we in een hagelbui door een afgebrand deel van Yellowstone, naargeestig maar indrukwekkend hoeveel natuur verloren is gegaan en hoe langzaam dit weer hersteld. 

Bij het Yellowstone lake aangekomen was het zicht verdwenen en regende het een tijdje. Ook de wind was fors, geen steentjes keilen dit keer op het meer. Maar na een klein uurtje klaarde het weer razendsnel op. We zagen direct twee bizons, een hert, prairiehonden en wat marmotten. Ook nog wat bighorns gespot, waarvan een met een zwakke sluitspier ( of een enorme blaas).

Aan het meer hebben we ook genoten van de eerste geysers en mudholes. Daarna zijn we naar Fishing bridge gereden. Een werkelijk schitterend uitzicht op het meer met een hoop sneeuw op de bergen rondom. Wat opviel was dat overal de struiken nu pas begonnen uit te lopen. Het leek wel lente, prachtig hoor!

Weer verder gereden en een leuke wandeling gemaakt langs allerlei pruttelpoetjes, geysers en rochelende gaten. En dit alles in de heerlijke mist en geur van zwavel. Overal lagen nog forse plakkaten sneeuw. Onderweg naar de watervallen van de yellowstone kwamen we nog een aantal bizons tegen. De vergezichten waren prachtig, de ontluikende natuur, zonnig weer en nog flinke porties sneeuw.

Op de southrim van de upper falls hebben we genoten van die waterval, wat een hoeveelheid water kwam daar naar beneden. Schitterend. Langs het wandelpad zat nog een gezellige marmotten familie, die verre van schuw was. We konden tot op een paar meter komen. 

Op de parkeerplaats nog even een sanitaire stop in het lokale openbaar toilet gedaan. Ik ben niet gauw ergens vies van, maar dit was ver over de grens! Dat je diarree hebt, oke, maar omdat op weg naar de wc al weten kwijt te raken, en dit via  de nuren op de toiletbril te laten druipen is toch een prestatie op zich. Je moest wel erg lenig zijn om vanuit een enigszins schone plek zonder iets te raken in de pot te plassen. Maar ja a man has got to do what a man has got to do...

Hierna zijn we terug gereden naar de camping. We hadden een plekwje gereserveerd op het RV park Fishing Bridge. Alles was prima doorgekomen en een wederom zeer prettige ontvangst. We hebbn een prachtige plek in het bos. Er moet morgen een beer verschijnen is beloofd. Dus alle raampjes dicht en geen eten buiten de deur (dat laatste is even wennen). 

Sorry nu even tussendoor iets over John's muziekkeuze, say no more! Die beer komt morgen niet meer!

We staan gezellig tussen de big riggs, alleen bij de buurman werkt er niets meer. Hij was zeer jaloers op onze C class RV, terwijl zijn gevaarte toch hors categorie is.

Wij hebben alleen wat moeite met onze waterslang, maar alles beter dan ellende met een watterpump. Nu even een glaasje Chardonnay en dan met een kruik naar bed, het gaat wellicht licht vriezen, of wellicht kruipt brother beer wel gezllig mee onder de dekens. Tot morgen, weer een dagje Yellowstone.

 

 

 

Reacties

Hans, A long time ago

Bijna net zo mooi als Ierland, waar wij vorige week zijn geweest.
Geniet er nog maar lekker van.

gerrit van asperdt A long time ago

ja mooi kan nu ook wat lezen
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de Reizigersbeurs @ Zwolle. Klik voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan