Glacier national park

Door W.P. Gravesteijn - A long time ago

Nadat de storm is gaan liggen hebben we heerlijk buiten ontbeten en zijn op pad gegaan naar West Glacier NP. De eerste 200 mijl waren snelweg. Een prima weg door een mooi gebied. In Butte zijn we even gestopt voor de nodige inlkopen. Bbutte is bekend om zijn, inmiddels gesloten, enorme alles vervuilende mijnbouw. Enorme stukken berg zijn er afgegraven voor koer, goud en andere stoffen? Het oude centrum met veel oude gebouwen uit eind 19 e eeuw zijn nu danig in verval.

Via een mooie weg zijn we via Missloula langs een enorm meer richting Kalispell gereden. Een op zich prachtige weg, mar enigszins deprimerend. Om de paar honderd meter stond wel een memorial voor een of meerdere verkeersslachtoffers en die waren vast niet voor de wasbeer oid. bedoeld. 

Rond etenstid zijn we op de KOA in West glacier aangekomen.. Een schitterende camping. Prachtig gelegen en met fraaie plaatsen, alles perfect onderhouden. Dat is pas lekker vakantie vieren. En het weer ihelpt nog steeds mee, We hadden via de prima werkende Road beer Wifi gereserveerd. Echter voor de zeer vriendelijke maar niet erg ervaren KOA medewerkster viel het allemaal niet mee. Toen ze eindelijk alle gegevens had verwerkt en met vel moeite er 10% korting had weten af te wurmen wees ze ons trots onze locatie aan, een prachtige blokhut. Nou onze Road beer is toch echt van een niet te missen formaat en ze had net met vel moeite full hook up etc. weten in te kloppen. Het zal wel nieuwigheid zijn geweest, of ze zat aan de paddo's, want haar collega bood ons vol trots en pas geoogste paddestoel aan, die na droging heerlijk op de BBQ zou moeten smaken, een dure delicatesse. Ik heb me maar onthouden van commentaar hoe we in Nederland met dit soort materiaal omgaan.

Na ons op een prachtige plek te hebben geinstalleerd en eindelijk de Lasagna hebben opgegeten (1,5uur in de oven!) hebben we gekeken wat we de dag erop allemaal konden gaan doen. Nou niet veel dus. De meeste dingen gingen pas vanaf eind juni open, de belangrijkste was daarbij de weg door het park zelf. Op de pas was men nog druk bezig om 5-10m sneeuw van de smalle weg te schuiven. De road to the sun zoals deze weg heet werd daardoor wel erg kort. 

Er reed weliswaar een toeristisch busje, maar om voor 160 dollar ongeveer 25km te mogen rijden vonden we toch wat te gortig. Dus besloten we om toch maar met ons eigen gevaarte op pad te gaan. Maar eerst nog een wijntje en dan lekker tukken.

Reacties

Marjon A long time ago

Leuk om jullie reisverslagen te lezen. Ik heb de foto's vandaag ook eens bekeken: schitterend
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Infodag zat. 18 jan @ Zwolle
Deep South, Florida, Zuidwest-Amerika en West-Canada
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan