De Zonnebloem deel 2

Door W.P. Gravesteijn - A long time ago

Vannacht hebben we matig geslapen, nee geen treinen diet keer, maar regen en niet zo'n beetje ook. De weersvoorspellingen zagen er ook hopeloos uit. En dat terwijl we gisteravond net een whale watch toer hebben geboekt bij een van de vele aanbieders in Anacortes, een flinke plaats niet te ver rijden van de camping. In de stromende regen hebben we de camper afgekoppeld, toch een stuk comfortabeler dan in een tent in dit weer inpakken. 

We gingen maar liefst 5-6 uur varen met Island Adventures. We moest je warm aankleden, dat leek inderdaag geen overbodige luxe. Er werd niet gesproken over hoosemmertjes, zuidwesters, dus zo erg kon het toch niet worden....Onze reservering was keurig gergeld, we kregen vroegboekkorting, AAA korting en een parkeerkaart, zodat we onze vrachtbak netjes in de buurt van de boot konden parkeren. En wonderwel werd het vrijwel droog, weliswaar donkergrijs maar toch. Om 11 uur zouden we vertrekken. We waren ruim op tijd ( ja echt wel!).

De boot was prima en niet al te druk. Hapjes en drankjes aan boord waren niet duur en het personeel allervriendelijkst. Uiteraard eerst even de veiligheidsinstructies, die dit keer met de noedige humor werden gebracht. De kapitein garandeerde dat als we zouden zinken en tijdig op het bovenste dek zouden zijn, de tocht in de rubberbootjes zou worden voortgezet, wel zelf roeien.

De lucht begon op te klaren toen we de leuke vissershaven uitvoeren. Eerst kwamen we langs een eiland met roodpooteendjes en enorme paarse zeesterren. Daarna langs een eiland met een flinke kudde zeehonden. Een klein stukje verder zat een bald eagle bovenop een rots. Hij was nog jong en had nog niet zijn karakteristieke witte kop, maar toch al indrukwekkend groot. Terwijl we langs voeren vloog hij weg, wat mooie foto's opleverde.  Inmiddels scheen de zon uitbundig  en hadden we een prachtig zicht op de San Juan eilanden met op de achtergrond de besneeuwde toppen van Mount Olympic. Enorm indrukwekkend.

Na wat verder varen passeerden we nog een eiland met zonnebadende zeehonden.  Inmiddels waren we flink ver van de startplaats en waren dichtbij Vancouver Island (Canada) toen de kapitein met de mededeling kwam dat er Orca's waren gesignaleerd. En inderdaad na een paar minuten varen kwamen we tussen een aantal groepen Orca's terecht die er een wervelende show van maakten. Zij sprongen hoog uit het water, maakten koprollen voor-en achterover en kwamen een kijkje nemen. Op gepaste afstand hebben we zo de diverse groepen een uur of anderhalf gevolgd. Grote mannetjes met enorme rugvinnen en dartele kleintjes. De dag kon niet meer stuk.

De kapitein keerde de steven en we gingen weer richting rhuishaven in de hoop nog een mink/humpback whale te spotten. Hij voer een prachtige koers tussen de San Juan eilanden door. Mede door het prachtige weer en de opkomende vloed (een hoogteverschil eb/vloed van 4 m!) een geweldige tocht. Ondeweg kwamen we nog wat dolfijnen tegen en een broedende bald eagle (dit keer met witte kop). Ruim na 5 uur kwamen weer in Anacortes aan. De crew nog een welverdiende fooi verstrekt en nog een DVD gekocht van de bioloog die de foto's van de dag voor de liefhebbers op een DVD had gebrand.

Nog even shoppen bij de Safeway en op zoek naar een camping in Anacortes. We      Vonden een camping aan het water in een indianenreservaaat. Een wederom allervriendelijkste medewerkster boekte ons voor een luttel bedrag in. Nog lekker geBBQ'd en uiteraard even gekeken naar de samenvatting van Nederland-Spanje, geweldig toch? Daar hebben maar een Chardonneetje op gedronken met een appelflapje. Zeg nou zelf, dit soort dagen zijn toch waard om geleefd te worden. Morgen naar Seattle.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de Reizigersbeurs @ Zwolle. Klik voor meer info!
7 maart: Infodag in Zwolle
Zuidwest-Amerika, West-Canada, Oost-Canada en Oost-Amerika!
Meld je gratis aan