Capitol Reef

Door Jules - A long time ago

Gisteravond klaarde het op en werd een prachtige sterrenhemel zichtbaar. Maar het koelde ook flink af! Vanmorgen was het reveille om 7 uur, voor Loes tenminste. ik kon nog een half uurtje blijven liggen. Vrouwen hebben nou eenmaal wat meer tijd nodig. Na het ontwaken keek ik mijn horloge (!) en zag dat het in de camper 5,1   gr was!!! Dus eerst maar de kachel aan en dan beginnen aan de dag. Om 8.30 u was alles aan kant en kon de reis naar Capitol Reef beginnen. Na 5 min zei het vrouwke van Tomtom dat we rechtdoor moesten, maar Loesje zag een bord dat de andere kant op wees. Aangezien Ik altijd de wijze raad van Loesje volg, gingen we haar kant op. Wel een kwartier lang bleef dat andere vrouwke roepen dat we om moesten draaien: niet dus! Spijt van onze eigenwijsheid hebben we niet gekregen, de route over highway 12 is meer dan schitterend.  Onderweg hebben we boodschappen gedaan in een general store, echt zoals het bij ons 50 jaar geleden ook ging. Niks lopende band of scanner voor barcodes, gewoon een vrouwke dat alles netjes intypt op de kassa. Betalen met de creditcard ging gelukkig wel Op een hoogte van zo' n 2000 m kwamen de meest afwisselende panorama's voorbij. Je valt van de ene verbazing in de andere. In de verte zagen we donkere wolken, precies in de richting waar we naar toe moesten. En net als gisteren begon het te regenen, toen te hagelen en tenslotte te sneeuwen. Dus rustig rijden, winterbanden hadden we in Las Vegas niet mee gekregen. Op de weg naar beneden klaarde het gelukkig weer op en ging de zon al een beetje schijnen. De camping hadden we redelijk snel gevonden, maar helaas pindakaas, geen plek. Dus staan we nu op een soort parkeerterrein bij de camping, zonder water en stroom. Maar blij dat we plek hebben. Onderweg vroegen we ons al af waar die 60 miljoen Amerikanen waren, we zaten vrijwel alleen op de weg. Maar die Amerikanen stonden natuurlijk al lang op de camping. Ondanks de donkere wolken zijn we toch naar het park gereden en na informatie bij het Visitors Center besloten we de gok te wagen en de wandeling naar Grand Wash te maken. Heen en terug zo'n 5 km. Erg, erg mooi, fantastische kleuren en rotsen in allerlei vreemde vormen. Loesje was erg trots op mijn knieen, die blijken dit zomaar aan te kunnen. Ze doen een beetje pijn, maar dat voel ik alleen maar. Het is allemaal best te doen! Nu zitten we in het zonnetje achter het glas en gaan de telefoon van Loes ophalen, die ligt bij de receptie aan het gas. En daar natuurlijk ook koffie drinken en afwassen. Morgenvroeg gaan we eerst nog wat bezienswaardigheden bekijken in Capitol Reef, daarna vervolgen we onze weg naar Arches!!!!

Reacties

Anthonius & Esmée A long time ago

Hallo daar! Natuurlijk moet je altijd de wijze raad van mama volgen, daar moet je nooit aan twijfelen! Wat een verschillen qua weer. Goed om te horen dat het met de knie ook allemaal best goed gaat. Klinkt als een geweldige reis. Ik hoop dat de telefoon van mama aan de elektriciteit zit en niet aan het gas, dat zal niet veel helpen denk ik.. Slaap lekker!

Pam A long time ago

Haha zus, weet je zeker dat de wijze raad van mam altijd opgevolgd moet worden ;-)???
Veel plezier bij Capitol Reef Jules! X

Tiss A long time ago

Indrukwekkend weer!! Begin wel benieuwd te worden naar alle foto's, maar die houden we dan nog tegoed. Voorzichtig, liefs en veel plezier! X Tiss
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Infodag zat. 18 jan @ Zwolle
Deep South, Florida, Zuidwest-Amerika en West-Canada
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan