van Wells Gray maar 100 mile house

Door Yvonne van Tellingen - A long time ago

De laatste 2 dagen zaten we in de Helmcken Falls Lodge in het Wells Gray Provincial Park. We zijn zaterdag eindelijk met zon vertrokken vanuit Jasper, rijdt een stuk prettiger want het was ca 350 km naar Wells Gray (Clearwater) Het werd zelfs boven de 20gr!!!

Net over de grens tussen Alberta en BC zagen we de 1e beren al. Zelfs een moeder beer met 2 jongen. Moeder stond met jong 1 al aan de ene kant van de weg, terwijl jong 2 nog naar het verkeer keek. Zo leuk, mama beer liep terug om haar jong te halen en verdween vervolgens met kroost tussen de bomen. Even verderop ja hoor. weer prijs, Bruintje zat gezellig paardebloemen te vreten, weer een heel ander gezicht.

De weg naar Clearwater was best mooi, maar ook vermoeiend want op het hele traject zat 80 km van Jasper het Mount Robson waar je nog koffie kon drinken en verder op wat gehuchten die geen naam mogen hebben helemaal niets. Wat rest aera maar dat was het dan. Het park was best mooi maar voor ons veel te rustig. Zelfs geen ontvangst op de wereldontvanger, dus voor Dick al helemaal niets. We hebben de bekendste watervallen bekeken en een stukje gelopen. Ik wilde nog gaan paardrijden voor 2 uurtjes, maar helaas, de jockeys waren wegens gebrek aan belangstellenden al naar huis, jammer. Heel veel muggen trouwens hier, helemaal lekgeprikt, da's minder.

Heel mooi waren bij deze lodge de vele kolibries, schattige kleine vogeltjes die in april hier komen om vervolgens in augustus weer richting Mexico te vliegen. Kijk maar eens op Google, heel veel soorten kolibries zijn er. De manier waarop ze al klapwiekend met de vleugels in de lucht blijven hangen echt heel mooi.

Nu zijn we dus in 100 mile house, in Ramada Inn, en weer wat leven in de omgeving. Morgen willen we al vroeg verder om ook nog wat van Whistler te zien. Zo eerst even lekker eten bij het restaurant hiernaast, een mix van een duits restaurant en italiaans. 

Reacties

Arnold en Annie A long time ago

Fijn te horen dat het wat beter weer is. We zitten hier in het zuiden al ruim boven de 25 graden. Veel plezier.

Gerda A long time ago

Je maakt wel hele goede reisverslagen .Leuk hoor groetjes

Marja Boel A long time ago

Yvonne, ik sluit me bij de vorige spreker aan. Wat je schrijft zie ik eigenlijk zo voor me. Zijn jullie niet bang dat als je ergens strandt je geen hulp kunt inwinnen, want ik begrijp dat de plaatsen best ver uiteen liggen. Geniet nog maar van de laatste dagen. Groetjes Marja.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!