in Tofino

Door Yvonne van Tellingen - A long time ago

Donderdag zijn we bijtijds vertrokken vanuit Nanaimo naar Tofino. Tot aan Port Alberni kun je aardig doorrijden maar de laatste 140 km zijn toch wel bochtig. Achteraf viel het wel mee, de smalle wegen waren in onze ogen toch goed te doen, op een traject van 12 km na, dat was wel oppassen, zeker als er een truck of camper vanuit de tegengestelde richting kwam. 

Ingecheckt bij Marina West Motel, niet de beste tot nu toe, maar ok. Om een extra stoel gevraagd en een bord, maar die moeten nog komen. Dus smeren we de broodjes voor het ontbijt maar zonder bord. We hebben fijn een koelkastje dus karnemelk, boter en kaas gekocht, want iedere dag buiten de deur ontbijten vinden we ook niet altijd wat.

Gistermorgen was het nog steeds lekker weer, dus een tripje geboekt bij Jamie's Whalestation om walvissen te spotten. Nou dat viel dus ook zwaar tegen. 3 uur op een boot (reispilletje ingenomen) en we hebben een paar zeehonden en zeeleeuwen gezien. Op een gegeven moment had de kapitein ook 2 walvissen gezien, maar meer als de ruggen lieten ze niet zien, jammer. We zijn natuurlijk erg verwend door de walvissen die in de baai zwommen in Hermanus (Zuid Afrika) en in de baai bij Sydney. 

Vandaag een beetje wezen toeren in de omgeving en Pacific Rim doorgereden en een paar keer gestopt bij Long Beach. Even over het strand gewandeld, het is de enige plek op Vancouver Island waar je kunt surfen.

Toen nog even doorgereden naar de andere kant het plaatsje Ucluelet  bekeken, voor wat het waard is. Erg rustig, nog rustiger dan Tofino, heel erg geisoleerd allemaal, je wilt hier nog niet dood gevonden worden, sorry voor de mensen die het prachtig vinden.

Morgen dezelfde weg terug en dan naar Victoria (minstens 5 uur rijden). We hopen dat dat dan wel leuk is, want goed beschouwd is Canada tot nu toe niet echt wat we hadden verwacht. 

 

Reacties

Gerda A long time ago

hallo jullie hebben zaterdagavond gebeld maar ik was gewoon Socks uitlaten.ik hoop dat jullie nog fijne dagen hebben

Marja Boel A long time ago

Hallo Yvonne & Dick, Dit bericht kwam net binnen, ook dat nog maar even lezen,ondanks dat het al laat is. Zoals je al schrijft is het vrij rustig overal. Heb je wat je bleeft ook foto's gemaakt. Hoor/zie nog wel. Geniet vooral. gr.Marja.

Sabrina & Omnia A long time ago

Hoi Yvonne,

Jammer om te lezen dat Canada niet is wat jullie hadden verwacht. Wij hopen dat de laatste paar dagen het nog een beetje goed kunnen maken.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!