Dag 3: Bezoek aan Alcatraz

Door Sieb en Marion Kindermans - A long time ago

Vanmorgen weer vroeg opgestaan en met het kabeltrammetje richting de pieren afgereisd. Na het ontbijt eerst nog even gebeld met de camerverhuurder, Cruise Amerika. Daar kregen we te horen dat onze afspraak morgen om 14:30hr zou zijn voor uitleg en ophalen van de camper. Dat viel wat tegen omdat we zo vroeg mogelijk met de camper op pad willen gaan. Morgenochtend moeten we nogmaals bellen om te kijken of er uitval is waardoor wij eerder kunnen. Voor vandaag stond Alcatraz op het programma, met de boot van 10:00hr. Met de "Alcatraz cruise" is het een kwartiertje varen. Onze boot zat aardig vol en schijnbaar de vorige ook want wat was het druk op "The Rock". We werden zoals we hier inmiddels wel gewend zijn op zeer enthousiaste manier onthaald. Na het introduktie praatje werd de bootlading losgelaten. Nog even het introduktiefilmpje bekeken en op naar het cellenblok. Het was een audiotour en tot onze verbazing was er ook een Nederlandse uitgave. Geweldig om in het decor van "Escape from Alcatrez" te lopen. De cellen zijn heel erg klein, daar moet je met claustrofobie niet in worden opgesloten. Alles was herkenbaar, de cellen en die van waaruit de ontsnapping had plaats gevonden, blok D de isoleercellen waar de gevangene heen moesten als ze zich niet aan de regels hadden gehouden, de eetzaal en de luchtplaats, de wachttorens,enz enz. Na enkele uren te hebben rond gelopen zijn we weer met de boot naar het vaste land gevaren. Hierna hebben Telegraf Hill beklommen via heeeeel veel treden. Vanaf hier een schitterend uitzicht over de stad en de baai met de bekende bruggen. Ook nog een bezoekje aan Lombard street gebracht, dit is de steilste straat van SF en schijnbaar zelf ter wereld. De weg baant zich al slalommend  tussen bloembakken door naar beneden. Hierna nog China Town bezocht en daar bij een chinees heerlijk gegeten. Marion heeft zich hier laten knippen vooraf gegaan aan een was/massage beurt.Terug in het hotel de koffers weer netjes ingepakt om morgen richting de camperverhuurder af te reizen. SF is een mooie stad en is zeer de moeite waard om te bezoeken. Maar wij zien er nu naar uit om op pad te gaan met de camper naar de natuurparken en Las Vegas.

 
 

Reacties

Sandra Laurier A long time ago

Leuk dat jullie ook zo genoten hebben van San Francisco. En hopen snel weer iets te lezen op jullie blog.

Sandra Laurier A long time ago

Misschien een ideetje als jullie niets gepland hebben morgen om alvast boodschappen te doen bij Walmart. Ben je toch snel alweer twee uurtjes zoet mee.

Sieb en Marion Kindermans A long time ago

maar waar laten we dat dan Sandra ?

Sieb en Marion Kindermans A long time ago

maar waar laten we dat dan Sandra ?

Chris A long time ago

Clint Eastwood, nog gezien?

Leo A long time ago

Mooie belevenissen in SF en jullie hebben weer veel gezien en beleefd. Goede reis straks met de camper, hoop voor jullie dat je er vroeg bij kunt. En blijf vooral lekker doorschrijven, kunnen wij meegenieten.

Atie A long time ago

Mooie stad he SF ben ik ook geweest met Ine, hoop dat de camper er is voor jullie!Alvast een goeie reis!Lfs je zus xx

Ard A long time ago

Ziet er mooi uit.Ben benieuwd naar jullie camper

Gabriella A long time ago

Woehoeeee doen jullie goed!!! Geniet ze xx

Ron Mooi A long time ago

Had gezegd he dat SF een gate stad is. Vonden Alcatraz ook zeer indrukwekkend. Ook vanaf The Rock is SF een mooi gezicht. Geniet van deze super reis.

Jan en Hennie A long time ago

Mooie stad, genieten lijkt wel een beetje ouddorp
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!