donderdag 22 mei 2014

Door Annette Verhaaff - A long time ago

USA 2014

 

Donderdag 22 mei 2014

Vanochtend worden we om 7 uur opgehaald met Schiphol vervoer.

Het is druk op de weg, maar we arriveren ruim op tijd op de luchthaven om in te checken en de bagage vast in te leveren. Gaat allemaal automatisch, komt geen personeel meer aan te pas.

De vlucht verloopt voorspoedig en we komen op schema aan in Chicago.

Omdat we gelijk bij de ingang zitten in het vliegtuig, zijn we snel bij de immigratiedienst en hebben niet al te veel mensen voor ons. Meestal zijn die ambtenaren nogal chagrijnig, maar deze zijn heel aardig en maken zelfs grapjes over Henk’s snor!

Daarna bagage ophalen, door de douane en buiten wachten op de shuttlebus die ons naar het hotel brengt. We wachten en wachten, maar geen shuttle van het Best Western. Henk heeft hier en daar al geïnformeerd en we staan toch echt op de goede plaats te wachten.

Er loopt een soort parkeerwachter die tegen iedereen loopt te schreeuwen die het lef heeft om op de plaats van de shuttle busjes even mensen in te laten stappen of busjes die scheef geparkeerd staan. Henk vraagt die schreeuwlelijk ook of  het busje zo komt en die beweert van yes.

Een poos later, als Henk half op de weg staat, komt hij naar Henk toe. Ik denk eerst dat hij hem van de weg af wil schreeuwen, maar Henk laat hem gelijk onze hotelvoucher zien en wijst op de naam van het hotel. Als hij ziet dat het telefoonnummer van het hotel er ook op staat, besluit hij gelijk te bellen. Hij pleit voor ons dat ze snel een shuttle moeten sturen en zegt tegen ons dat die over een half uur ter plekke zal zijn. Nou, dan kan ik net zo goed in de hal even een beker koffie gaan halen. Er zijn inmiddels al meer mensen die met ons meeleven omdat we zo lang moeten wachten.

Als ik naar buiten komt, staat iedereen te kijken waar ik blijf! De shuttle kwam langs en de parkeerwachter wierp zich er, bijna met gevaar voor eigen leven, voor om hem te laten stoppen. Hij staat met een grijns op zijn gezicht trots te kijken, dat hij het busje zo snel heeft geregeld.

Dat is dan weer zo onverwacht aardig van iemand waar je het totaal niet van verwacht en waar je je eerst eigenlijk nogal aan stond te ergeren.

Het hotel ligt in de gebruikelijke onpersoonlijke omgeving , zoals de meeste luchthaven hotels.

Rond etenstijd (rond half 7) hebben we totaal geen trek, wat niet verwonderlijk is, als je nagaat dat het in Nederland nu rond half 2 in de nacht is….

 

 

Reacties

Ina & Fred A long time ago

Heyyy luitjes. Fijn dat jullie er weer zijn. Het 'wegavontuur' kan beginnen!

Blijft vreemd volk, die Amerikanen. Sommigen hebben er geen raakvlakken mee, maar als het om anderen gaat ineens weer wel. Vreemd volk!

Hoe dan ook, Annette en Henk, geniet en ..... drive safely!

Annette Verhaaff A long time ago

Hoi Ina en Fred, bedankt voor jullie berichtje, morgen gaat het avontuur echt beginnen.

Dennis A long time ago

Dat is zijn eigen kleine wereldje, en hij is daar de baas.
Fijn dat het behalve dat wachten wel vlot gaat allemaal.

zus A long time ago

Heel veel reis plezier ..
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.