Zaterdag 24 mei 2014 deel 2

Door Annette Verhaaff - A long time ago

Vandaag was onze eerste Route 66 dag en wat vinden we het leuk!

Het allereerste R66 plaatsje dat we aandoen is Wilmington, een heel goed begin van de route.  We hebben een leuke ontmoeting met een dame die Rosy O’Crady heet en een brocantewinkeltje heeft in Main Street. We krijgen een klein geschenkje van haar mee.

We ontmoeten nog veel meer aardige mensen op onze weg. Bijna overal waar we stoppen komen mensen naar ons toe om een praatje te maken.

In Gardner bekijken we een treincoupé, waar een restaurantje van gemaakt is en een 2-cels gevangenis. Om foto’s te maken, loop ik over het gras en vraag me af of dat hier wel mag. Even later komt een pic-up truck het mooie grasveldje oprijden, met daarin een kruising tussen Sinterklaas en de Kerstman. Hij vraagt waar we vandaan komen en vertelt wat over de bezienswaardigheden en vertelt nog een leuke anecdote over de laatste gevangene. We krijgen elk een foto van het spul en hij wenst ons verder een goede trip.

We komen door typische R66 plaatsjes en zien nog veel overblijfselen uit de bloeitijd van deze route.

Ook rijden we een hele tijd langs een oudere versie van de R66 die nu niet meer in gebruik is en waar het onkruid hoog tussen de kieren omhoog schiet.

We ontmoeten een Duits echtpaar dat met een personenauto de halve route rijdt, van Albuquerque naar Chicago, dus in omgekeerde volgorde dan wij.

Net Ve(e)r(haaff)kamp moet natuurlijk even in een panterprintje op de foto!

Reacties

Joep Visser uit Arnhem A long time ago

Annette en Henk,

Wat leuk is dat daar, echt in het verleden; Route 66.
Zo te lezen is er voldoende aanspraak en wel internationaal.
Veel plezier,
Joep.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.