Zondag 25 mei 2014

Door Annette Verhaaff - A long time ago

Vandaag gaan we eerst het graf van Abraham Lincoln in Springfield bekijken. Een monument dat op het hoogste punt van een kerkhof ligt. Denk niet dat je hoeft te lopen, je kunt met de camper gewoon het kerkhof op rijden, tot aan Lincoln’s Tombe, waar een parkeerplaats is.

Het is een indrukwekkend monument van een hoge obelisk met een standbeeld van Lincoln ervoor. We gaan ook het monument in, waar de graftombe zelf staat.

Dan weer richting Route 66. Allereerst naar Chatham, waar Becky’s Barn is. Een winkel propvol Route 66 memorabilia. Als we buiten staan te fotograferen, komt de man al naar buiten. Hij gaat gelijk zijn vrouw Becky bellen, want er zijn gasten uit The Netherlands.

Wat een vriendelijke mensen weer. Zij kennen Dries Bessels, de (Nederlandse) man waar wij steeds contact mee hebben gehad voor info over R66 en aan zijn website heb ik ook heel veel gehad. Dries is de Nederlandse Mister Route 66 en ik vraag me af of hij zelf nog weet hoe vaak hij de route heeft gereden.

In Carlinville is het Million Collar Courthouse, een buiten proportioneel groot gerechtsgebouw met een koepel in de stijl van het Witte Huis.

We rijden vandaag ook diverse stukken ‘originele’ R66.

Route 66 is in de loop van de jaren een paar maal verbeterd, verlegd en onnodige bochten zijn eruit gehaald. De doorgaande weg is prima te rijden en geasfalteerd, maar de ‘originele’ stukken zijn niet onderhouden.

We gaan dus een paar maal holderdebolder door de polder over die originele stukken, waarbij de potten en pannen door de kastjes stuiteren en wij een algehele massage ondergaan. Op gegeven moment hebben we het wel gehad met die originaliteit en houden we de gewone R66 aan.

Weer zo’n bijzondere stop is Henry’s Ra66it Ranch. De man heeft een stel zogenaamde rescue rabbits in kooien in zijn (uitdragers)winkel staan. Niet dat die konijnen mensen redden, maar hij heeft ze van een zekere dood gered. Hij haalt Henry zelf even uit zijn kooi, zodat wij hem kunnen aaien en we krijgen weer een klein geschenkje.

 

Tot slot rijden we naar de Chain of Rocks Bridge, net buiten St. Louis. Deze brug over de Mississippi is gesloten voor gemotoriseerd verkeer en is alleen nog open voor fietsers en voetgangers. Het is de enige brug in de US met een knik in het midden.

Dan rijden we naar de camping en krijgen er weer een prima plek en de nodige informatie over St. Louis dat we morgen willen gaan bezoeken.

Reacties

zus A long time ago

Geweldig mensen dus ,hoop dat wij monument van Abraham Lincoln ook te zien krijgen ..

Joep Visser uit Arnhem A long time ago

Hoi Annette en Henk,

Mooie route 66 hé, toch best wel veel te bekijken en zo te lezen; vriendelijke mensen allemaal.

Groeten en veilige kilometers.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!