Maandag 26 mei 2014, deel 2

Door Annette Verhaaff - A long time ago

Vandaag rijden we van Illinois de staat Missouri binnen.

St. Louis is de stad die we vandaag gaan bezoeken.

Om half acht rijden we weg van de camping en zijn niet lang daarna al in het centrum van St. Louis. Vrij gemakkelijk vinden we de weg naar de speciale parkeerplaats voor campers en bussen. We staan langs de Mississippi, bijna onder de Gateway Arch (ons hoofddoel) en betalen $ 4,- voor een hele dag parkeren (!!!!!).

De Gateway Arch is een glanzend eerbewijs aan de tienduizenden pioniers en kolonisten die via St. Louis naar het westen trokken. Hij verbeeldt de zogenaamde ‘Poort naar het Westen’ (de eigenlijke poort naar het westen was toendertijd Eads Bridge over de Mississippi).

En wat is hij enorm groot! De boog is 192 meter hoog en aan de basis 192 meter breed.

Binnenin zijn twee liften (vanuit elke poot van de boog één) die je naar het bovenin gelegen observatiedek brengen. Een lift bestaat uit 8 capsules, waarin elk 5 mensen gepropt worden. Dan gaat het stukje omhoog, stukje opzij, totdat je boven bent. En daar heb je een fenomenaal uitzicht over St. Louis.

In de ondergrondse ruimten onder de boog is het Museum of Westward Expansion.

Daarna lopen we de stad in. We willen met een soort hop-on-hop-off bus eerst de stad verkennen. Maar we wachten en wachten, het busje komt beslist niet zo, het komt zelfs helemaal niet.

Dan gaan we de stad wel te voet verkennen. Eerst naar het prachtige Court House, dat je ook van binnen kunt bekijken, en verder de stad door. Het is uitzonderlijk rustig, waarschijnlijk omdat het Memorial Day is?

Het is behoorlijk warm en we strijken even bij de Starbuck’s op een terrasje neer, waarna we weer langzaamaan richting Riverfront lopen.

Als we wegrijden, gaat het even mis omdat er wegopbrekingen zijn. Maar algauw zitten we weer op de goede weg.

We stoppen bij Ted Drewes frozen Custard, een beroemde  ijskraam aan de R66. Het ijs wordt ook wel frozen concrete (bevroren beton) genoemd. Er staan rijen mensen te wachten op hun ijs, maar het gaat snel en is het wachten dubbel en dik waard. We begaan de fout om een medium te nemen, een behoorlijk grote bak vol, die we niet op kunnen. Maar dat is dan weer gemakkelijk van de camper, we doen de rest gewoon in de vriezer voor later.

De camping van vandaag is mooi gelegen in een bos en aan de R66.

Reacties

Joep Visser uit Arnhem A long time ago

Geweldig die monumenten, er is echt wel veel te doen.
Het busje kwam dus niet zo, maar het ijsje was lekker, en die wat bewaard, die heeft later wat, toch ? Rij veilig verder.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.