Dinsdag 27 mei 2014

Door Annette Verhaaff - A long time ago

Tot zover vast bedankt voor jullie leuke reacties.

Hoewel het gisteren warm en zonnig was en we tot ’s avonds buiten hebben kunnen zitten, heeft het afgelopen nacht  gegoten, maar vanochtend is het gelukkig weer droog.

Het is wat bewolkter dan gisteren, maar wel even warm.

Al vroeg gaan we weer op weg en stoppen in Villa Ridge waar The Diamonds is, volgens de toenmalige eigenaren toendertijd het grootste restaurant ter wereld. Je kunt er nu geen droge pieper meer krijgen, het is helemaal dichtgespijkerd. Henk vindt een paar open deuren, zodat we nog even naar binnen kunnen gluren.

Cuba is uitgeroepen tot Route 66 Mural City vanwege de vele muurschilderingen.

De weg loopt vandaag grotendeels vlak langs de snelweg (Interstate 44), dan weer aan de linker, dan weer aan de rechter kant.

 

We zien veel typische R66 bars, eettenten en motels.

In Fanning is het R66 Outpost Archery Center, een winkel volgestouwt met R66 memorabilia. Om de aandacht van voorbijgangers te trekken werd  de grootste schommelstoel ter wereld er naast gezet.

In Rolla komen we langs Stubby Stonehenge, een replica van de echte Stone Henge maar dan op halve grootte. Het is dat we er langs komen, het was geen omweg waard geweest.

Totem Pole Trading Post in dezelfde plaats daarentegen is weer erg leuk. De eigenaar is invalide en zit in een rolstoel, maar aan zijn kaken mankeert hij niets, want als hij begint te praten, is hij niet meer te stoppen en ratelt hij maar door. Hij wijst ons op oude foto’s van de Trading Post en vertelt trots  over de historie ervan. Weer een leuke ontmoeting.

De volgende is bij Devil’s Elbow waar de Devil’s Elbow Inn is, een klein kroegje waar je een bijzondere verzameling kunt bewonderen die aan het plafond hangt. We komen aan de praat met twee heren die aan de bar hangen en één van hen maakt een foto van ons. Zijn naam is Terry Tucker en hij loopt nog even mee naar buiten om daar ook nog een foto van ons te maken.

Dan gaat het over de Gasconade River via een oude brug uit 1923.

We vinden Missouri landschappelijk mooier dan Illinois, het is heuvelachtiger en groener. De Route 66 is hier even goed aangegeven dan in Illinois.

Overnachten doen we weer op een camping die in het bos ligt, maar wel dicht bij de snelweg.

We eten weer buiten, er staan hamburgers, sla en rösti op het menu. Die rösti heet hier hash browns, de Amerikanen eten dat bij hun ontbijt. Ons smaakt het heerlijk bij de warme hap.

Reacties

Garland Monroe A long time ago

What's up with the bras?????

Jan en Carla A long time ago

Zo te zien en lezen vermaken jullie je opperbest. We genieten iedere dag van jullie verhalen en fotoos. Een regenachtige groet uit Huissen. Lieve groeten, Jan en Carla

Marco A long time ago

Leuke verhalen en mooie foto's. Geniet ervan! Veel plezier nog.

Groetjes, Marco.

Renate A long time ago

Wat heerlijk om na mijn eigen vakantie gelijk jullie vakantie mee te mogen beleven! :)) Leuke verhalen en prachtige foto's. Geniet van jullie prachtige reis en nog veel veilige kilometers gewenst! Groetjes, Renate

Annette Verhaaff A long time ago

Bedankt allemaal.
Garland, there are already so many bars with dollarbills on the ceiling, so they came up with something original. (I kept mine on)
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!