Dinsdag 3 juni 2014

Door Annette Verhaaff - A long time ago

Vanochtend eerst met onze zuipschuit (en dan bedoel ik de camper he) langs de pomp.  We hebben vandaag een lange rit, waaronder veel via de snelweg, simpelweg omdat deze over de Route 66 heen gelegd is. Hier en daar bestaat nog een stukje originele route, wat we danook rijden, en bij sommige afslagen gaan we even een plaatsje bekijken.

Die snelweg is hier wel ongekend rustig. Zo weinig verkeer is er in Nederland niet eens midden in de nacht op de snelwegen.

Als we uit Tucumcari vertrekken, komen we langs het Route 66 Monument, een monstrueus ding.

Even verder langs de Tucumcari Trading Post, een soort uitdragerij, waar halen ze de rotzooi vandaan….

De autowrakken groeien hier welig in het grasland.

We komen langs veel leegstaande pompstations, bij sommige stoppen we even. We schrikken ons rot, als we bij eentje binnen staan en er ineens een vogel langs komt fladderen.

We bekijken wat plaatsjes. In Cuervo staat bijna alleen de kerk nog overeind, maar die wordt zo te zien wel onderhouden.

In Santa Rosa bezoeken we Bozo’s Route 66 Auto Museum. We moeten voor het bezoek $ 5,- pp betalen. Dan realiseren we ons dat we bij de Galerie in Brummen ditzelfde en dan nog veeeeel meer gratis kunnen bezoeken.

Niet dat we er spijt van hebben, het heeft een mooie 50er jaren inrichting en de auto’s zijn ook zeker de moeite van het bekijken waard.

In Moriarty gaan we weer van de snelweg af en rijden het laatste stuk weer R66. We passeren de Pecos River en rijden richting Albuquerque.

Het landschap wordt bergachtiger, voorbij Tijeras komen we door de Tijeras Canyon en even later Albuquerque binnen. Het is de grootste stad van New Mexico, maar niet de hoofdstad want dat is Santa Fe.

We rijden een hele tijd langs ommuurde, afgeschermde wijken voordat we op de camping arriveren. Deze camping ligt een eind op de goede route voor ons (niet R66) uitstapje van morgen.

Reacties

John Visser A long time ago

Hallo Annette en Henk,
Jullie zijn weer 'n stuk verder opgeschoten.
Wel veel te zien, en vooral die musea's zijn hartstikke leuk.
Dus een deel van de Route 66, wordt niet zo onderhouden, wel jammer eigenlijk.
Jullie maken het wel heel erg spannend. Ga door zo !!
Groeten van Joep.

Josée Poeteray A long time ago

Hi there, Annette en Henk. Wat een geweldig mooie reis maken jullie. Heb pas vanmorgen de tijd gehad om van jullie hele reis tot dusverre te kunnen genieten. Prachtig. Annette, je geeft alle bezienswaardigheden op een zeer informatieve wijze te lezen. Ook van de mooie foto's heb ik genoten.
Nog een heel plezierige reis verder. Ik kijk uit naar het volgende reisrelaas.
Hartelijke groetjes van Josée uit een nat Den Haag.

Annette Verhaaff A long time ago

Hey Joep, leuk dat je zo'n trouwe volger bent. Ja de rit schiet zeker op.
Hallo Josée, bedankt voor je reactie, fijn dat je met ons meereist.
Groetjes allen.

Dennis A long time ago

In Washington is dat ook zo. Iedereen kent het grote Seattle, maar de hoofdstad is Olympia.

Annette Verhaaff A long time ago

Het is mij opgevallen Dennis, dat het in de meeste staten zo is. Wie weet nou b.v. dat Tallahassee de hoofdstad is van Florida? Je zou eerder denken aan Miami.

Gery A long time ago

Hoi Annette en Henk ! Wij zijn weer terug en via deze weg kan ik jullie nog even een hele fijne vakantie toewensen. Ik heb de mail gelezen en wat een avonturenreis. Ik ben benieuwd naar je verhalen en foto's! Heel veel plezier en geniet ervan. Groetjes, Gery
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!