Woensdag 4 juni 2014

Door Annette Verhaaff - A long time ago

De camping waar we afgelopen nacht verbleven heet Balloon View RV Park. We zien vanochtend inderdaad een paar hete lucht balonnen over komen. Het Balloon Museum is hier ook in de buurt, maar daar gaan we later heen.

Eerst gaan we op weg naar de Sandia Peak Tramway. Een gondelbaan die ons in een kwartier tijd van 2100 naar 3300 meter hoogte brengt. Het is mooi helder en we hebben de eerste rit naar boven, het is nog lekker rustig.

Onderweg hebben we al prachtig uitzicht maar boven zijn de vergezichten adembenemend.

We wandelen er rond en bekijken alle uitzichtpunten.

We vragen een man om een foto van ons beiden te nemen en hij maakt er gelijk een hele sessie van. Hier staan, daar staan, nu andersom, etc.

Als we weer terug beneden komen, is het er een drukte van belang. Er zijn een paar bussen met schoolkinderen gearriveerd en ook de parkeerplaats staat nu bomvol.

We eten onderweg ergens een hapje en gaan naar het Balloon Museum.

Niet erg spectaculair, maar we vermaken ons.

Op het terrein hier omheen worden regelmatig hete lucht balonnen opgelaten en elk najaar vindt er een ‘Balloon Festival’ plaats.

Onderweg zijn wegopbrekingen en er is een file ontstaan vlak voor een verkeerslicht. Staat er zo’n mannetje met een bord waar op staat ‘slow’. De optimist, was het maar waar, we staan namelijk stil omdat het licht rood is.

 

Dan zoeken we de Route 66 weer op en gaan richting camping. Ik heb de Enchanted Trails RV Park & Trading Post uitgezocht.

Gisteravond zaten we een filmpje over R66 te bekijken, toen deze camping uitgebreid aan bod kwam omdat hij wat anders is. Je kunt er nl. ook oude caravans huren voor één of meer nachten.

De eigenares van de camping werd in de film geïnterviewd. Ze zit niet achter de balie als we aankomen, maar als we later terug gaan naar het kantoortje om een andere plaats te vragen, zie ik haar zitten. We praten even over de film, ze vond het een aardige ervaring en vindt het erg leuk dat ze herkend wordt.

We hadden een plaatsje gekregen in de palle zon, maar hadden een mooi schaduwplekje gezien onder een boom. We krijgen het schaduwplekje en staan nu naast zo’n oldtimer caravan.

Reacties

Zus A long time ago

Wat een prachtig uit zicht en die mooie verhalen er bij ,morgens eerst even kijken waar jullie nu weer z`n en de verhalen lezen ..fijne reis verder
Groetjes Zus

Annette Verhaaff A long time ago

Leuk dat je zo met ons meereist Zus. Groetjes.

John Visser A long time ago

Hallo Annette en Henk,
Weer een stukje verder, en als ik het verslag zo leest, valt er heel wat te zien en te beleven, ook leuke foto's, geniet er van.
Groeten van Joep.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.