Donderdag 5 juni 2014

Door Annette Verhaaff - A long time ago

Vanochtend rijden we vanaf onze camping aan de R66 door het woestijnland naar Rio Puerco. Hier is een brug te bekijken die alleen nog voor voetgangers toegankelijk is. Als we richting brug lopen, zie ik er iets liggen. Als we dichterbij komen, blijkt dat iets iemand te zijn. Hier ligt op de brug gewoon iemand te slapen (tenminste, dat hoop ik want er zit geen beweging in).

Aansluitend moeten we weer een stuk snelweg rijden naar Mesita, waar we weer de route op kunnen. We rijden nu in een landschap van tafelbergen.

 Laguna is een van de 6 plaatsjes die samen de Laguna Pueblo vormen, het is Indianen gebied. De Indianen die hier wonen zijn van het Kawaik volk.

We slaan af om Acoma Pueblo te bezoeken. De pueblo ligt boven op een mesa en is ook wel bekend als Sky City. We rijden door een schitterend landschap van rode rotspartijen. Van verre zien we al een prominente mesa boven alles uitsteken en gaan ervan uit daar daar Acoma Pueblo bovenop ligt.

Maar als we deze voorbij zijn, zien we ineens de tafelberg liggen waar het plaatsje echt bovenop ligt.

Onderaan de mesa is een visitor center. Hier staan ook wat huisjes en er zijn ook straatjes, maar overal is het verboden toegang. Er gaat een busje naar boven, waar je dan onder leiding van een gids, en uiteraard tegen fikse betaling, door een paar straatjes mag lopen. Wel netjes bij elkaar blijven en alleen door de straatjes die daarvoor zijn uitgezet. Als je foto’s wilt maken, moet je nog eens $ 15,- extra betalen voor een permit.

We vinden de pueblo eigenlijk juist mooi van onderaf, zodat je kunt zien dat het dorp daar boven ligt. We gaan dus niet naar boven, maar wandelen alleen beneden rond. We rijden niet dezelfde weg terug, maar verder door het rotslandschap weer richting R66. Onderweg passeren we nog een paar mooie uitzichtpunten.

Voordat we in Grants aankomen, gaan we nog een keer van de weg af om het El Malpais National Monument te bezoeken. Er zijn hier veel lavavelden, maar als je verderop komt, zijn ook weer veel mooie zandsteenformaties te bewonderen.

Uiteindelijk komen we bij een plek waar een korte trail naar een stenen boog, oftewel arch, voert. Indrukwekkend groot issie wel, jammer dat je er niet zo dichtbij kunt komen, dat je de lucht er doorheen kunt zien. Zo valt hij een beetje weg tegen de rotsen erachter.

Terug op de route bezoeken we het plaatsje Grants.

Eigenlijk onze eindbestemming van vandaag, maar omdat het nog vrij vroeg is, besluiten we om een stuk verder te rijden.

Weer een bypass van Route 66, het zou een hele mooie route zijn. Maar na de eerdere schitterende ritten naar Acoma en El Malpais valt dit wat tegen.

We willen El Morro National Monument gaan bekijken, maar komen eerst langs de camping waar we willen overnachten. Een aardige camping in de middle of nowhere. Er is een leuk terrasje bij en we hebben wel zin in een drankje.

Maarrrrr….. Native American gebied, dus geen alcohol verkrijgbaar en Henk had zo’n zin in een koel pilsje. Dat neemt hij dan wel bij onze camper en we besluiten van El Morro maar El Tomorro(w) te maken.

Weer een mooie dag met temperaturen van ruim boven de 30 graden.

Morgen eerst naar El Morro en daarna wordt het weer een echt Route 66 dagje.

Reacties

Ina & Fred A long time ago

Hoi Annette en Henk,
Belangstellend bekijken we jullie bijzondere foto's en lezen wij de prachtige verslagen. Het is een wel een exclusieve reis die wordt afgelegd.
Nog 2 nachten. Dan beginnen wij aan onze trip waarbij we, na berekening en niet verwacht, ruim 4000 km zullen gaan afleggen. Hierin zijn de waterwegen niet meegerekend.
Lieve groeten

Annette Verhaaff A long time ago

Nou Ina en Fred, dat wordt een flinke trip door Noorwegen. We wensen jullie ook heel veel plezier en een veilige rit.
Liefs en groetjes van ons

John Visser A long time ago

Hallo Annette en Henk,
Jullie hebben alweer een hele afstand afgelegd en mooie dingen gezien, de foto's zijn ook leuk.
Vervolgens lees ik dat Ina en Fred (van Maanen) ook er op uit trekken. Ook heel veel veilige kilometers en een fijne vakantie. Morgen vertrek ik naar Blomberg, ook 30 graden, voor mij 3 uur rijden, dus ik ben er even niet. Groeten van Joep Visser uit Arnhem.

Annette Verhaaff A long time ago

We zullen je missen op de blog Joep. Veilige reis naar Blomberg en doe ze allemaal de groeten van ons.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.