Zaterdag 7 juni 2014

Door Annette Verhaaff - A long time ago

We bevinden ons al enkele dagen constant op een hoogvlakte, vaak boven de 2000 meter. Dat wil zeggen dat het ’s ochtends best wat fris is. Lang duurt dat niet want de zon heeft de boel zo weer opgewarmd.

Vanuit Holbrook gaan we de snelweg op. Hier en daar gaan we eraf omdat er wat te bekijken, zoals Geronimo Tradingpost. Deze  is nog in gebruik en helemaal in Indianenstijl opgetrokken met tipi’s en al. Hier staat ook (volgens de beschrijving) ‘s werelds dikste versteende boom (ik neem aan buiten Petrified Forest National Park).

 

De meeste Trading Posts die we daarna langs de snelweg bezoeken zijn gesloten en vervallen, zoals Ella’s Frontier Post.

 

De Jack Rabbit heeft een bekend reclamebord, de gelijkenis van dit bord met dat van een bord uit de film ‘Cars’ is niet geheel toevallig.

Je kunt zelfs op een rabbit plaatsnemen voor een foto. En ….. we doen nog aan die gekkigheid mee ook.

 

Dan arriveren we in Winslow. Daar wandelen we het centrum door en belanden natuurlijk op de bekende ‘Corner’ die bezongen wordt door de Eagles in hun lied ‘Take it easy’. Ze zingen daarin: ‘standing on a corner in Winslow Arizona’. In Winslow zagen ze daar wel brood in en bombardeerden één van de straathoeken in het centrum tot Standing on a Corner-hoek, compleet met standbeeld van één van de schrijvers van het nummer. De muur erachter is beschilderd, dus ramen, deuren, etc. is allemaal nep.

We zien daar een man, die ons onderweg al opviel toen hij het dak van zijn sportwagen naar beneden deed. Hij vraagt ons een foto van hem te maken en we raken natuurlijk in gesprek. Even later komt er een jonge motorrijder in nogal antieke motorkleding aanlopen, die ook vraagt een foto van hem en zijn nieuwbakken vrouw te maken. Ze zijn op huwelijksreis. Achter op haar helm staat: just married. Ook met hen weer een heel gesprek en ik maak van iedereen foto’s, ook voor mezelf.

Er komt nog een stel motorrijders op Harleys aan: weer foto’s van hen maken en zij van ons. We mogen zelfs op hun motor gaan zitten om een foto te maken, maar we gaan er liever even naast staan.

Terwijl ik daar bezig ben, loopt Henk vast de souvenirwinkel op de (andere) hoek binnen. Daar staat een reuze gitaar. Hij roept mij om dat te laten zien en ik maak een foto van hem naast die gitaar. Dan komt de eigenaar van de winkel aanlopen met een hele aparte gitaar in de vorm van de US en zegt dat we die wel even mogen vasthouden voor een foto. Ik maak weer een foto van Henk maar hij zegt: nee, buiten, bij het standbeeld. Dus wij naar buiten met die gitaar, op de foto met het ding.

De anderen die er allemaal nog steeds rondhangen roepen: Ooooh, coooool! Dus: zij ook allemaal op de foto met de gitaar.

Wat hebben we daar een lol met z’n allen en wat een geweldige ervaringen weer.

 

Bij Two Guns is ook een heel aantal ruïnes te bekijken en tevens een betonnen brug over de Canyon Diablo. Daar springt plots een vrouw uit een auto en komt naar ons toe om te vertellen hoe we er het beste heen kunnen rijden. Blijkt één van de mensen te zijn, waar ik in Winslow op de Corner ook een foto van gemaakt had.

 

 Twin Arrows Trading Post is al een tijd gesloten en de gebouwen zijn in slechte staat. Recentelijk zijn wel de twee pijlen gerestaureerd, ook een bekend waarmerk aan de Route 66.

 

Bij Winona is een ijzeren brug waar de vroegere Route 66 overheen liep. Hij is nu alleen nog te voet over te steken.

 

Als we Flagstaff binnenrijden, komen we langs een KOA-camping. We gaan er maar meteen even een plaats reserveren, want het is weekend dan is het altijd drukker op de campings. Hij ligt in het bos en we krijgen een mooi plekje nabij de voorzieningen (ik moet later nog een wasje draaien dus dat is wel handig). Dan rijden we eerst naar de Walmart voor wat boodschappen.

Vandaag hebben we ook weer veel stukken snelweg moeten rijden, maar toch veel dingen kunnen bekijken die via de afritten te bereiken waren.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.