Maandag 9 juni 2014

Door Annette Verhaaff - A long time ago

Voor het eerst Nederlanders ontmoet tijdens deze vakantie. Ze staan bij ons op de camping en hebben hun reis ook bij Tioga geboekt. Zij rijden niet de Route66, maar zijn in San Francisco gestart. Vanochtend komen ze nog even wat tips vragen.

Dan naar het centrum van Seligman om Mr. Route 66 himself op te zoeken. Als we daar stoppen, zien we levende legende Angel Delgadillo al voor zijn zaak op het bankje zitten, met twee heren die qua leeftijd niet voor elkaar onder doen. Angel geeft ons een hand en staat gelijk op. Hij zegt dat hij ervan geniet mensen te ontmoeten die de R66 aandoen en dat is hem ook aan te zien. Dan stelt hij voor om naar de barbershop te gaan voor wat foto’s. Henk moet op de stoel plaatsnemen en Angel gaat erachter staan.

Dan vraagt hij of we beiden met hem op de foto willen: ja natuurlijk! Hij trommelt even één van zijn personeelsleden op om buiten een foto van ons drieën te maken. We praten nog even verder en dan komen er alweer andere mensen aan, maar hij neemt rustig de tijd om afscheid te nemen en ons een safe trip te wensen. Hij vertelt ook dat hij die ochtend nog twee klanten verwacht om zich te laten scheren.

Wat een lieve man! Je kunt echt merken dat hij van het leven geniet en zijn zegeningen telt.

We worden nog even nagezwaaid en rijden verder door het woestijnland Indianengebied binnen.

Peach Springs is de hoofdstad voor de Hualapai Indianen.

Het plaatsje heeft gedeeltelijk model gestaan voor het fictieve plaatsje Radiator Springs uit de film Cars. We kunnen het ons moeilijk voorstellen, we hebben onderweg heel wat leukere plaatsjes gezien dan dit.

Hualapai Culturel Center

 

Dan komen we door het kleine plaatsje Truxton waar het Frontier Motel and Café staat.

 

Het landschap wordt wat bergachtiger als we door de Crozier Canyon rijden.

 

In Hackberry bezoeken we de bekende General Store. Deze schijnt bekend te zijn uit een tv programma dat Huub Stapel over de route maakte. Het programma is mij helaas niet bekend. De General Store is weer zo’n heerlijke uitdragerij, zowel buiten als binnen.

Ze hebben er zelfs een klein 50er jaren tentje ingepropt.

 

Na nog een paar stops bereiken we Kingman, ons overnachtingsadres. Maar eerst rijden we door naar Chloride Ghosttown, dat 14 mijl noordelijker ligt.

Chloride was ooit een bloeiend mijnwerkersplaatsje, maar toen de mijnen gesloten werden werd het een ghosttown. Na enige tijd werden de huizen werden overgenomen door kunstenaars.

Zij hebben binnen Cloride een ghosttown in het klein nagebouwd.

 

Dan weer terug naar Kingman. We bekijken nog een paar dingen en besluiten om bij Mr. D’z Route 66 diner maar weer een lekkere milkshake te nemen. Het is veeeeel te warm om buiten rond te lopen, echt niet te doen. Het is boven de 100 graden Fahrenheit, omgerekend in Celcius: heeeeeeel warm. Mijn milkshake is met verse aardbeien klaargemaakt, heerlijk! We krijgen niet alleen de milkshake, maar ook de metalen beker waarin hij is klaargemaakt, met het restant erin en die is zeker ook nog voor één derde gevuld.

Dan op naar de camping, waar we een fijn plaatsje krijgen dichtbij de voorzieningen. We staan naast het zwembad en nemen danook maar gauw een verkoelende duik.

Reacties

joyce van mullekom A long time ago

Hi Annette en Henk, was ik toch helemaal vergeten dat jullie de route 66 zouden rijden. Toevallig was ik iets aan het zoeken op mijn Hotmail en kwam jouw berichtje tegen. Dus heb ik nu 'n uur lang genoten van jullie fantastische reis. Ik wil ook weer terug naar de States, maar helaas de financiën laten het even niet toe. Joey kwam zonder baan te zitten en ik moet de belasting nog een hoop terugbetalen. Dus dit jaar thuisblijven. Maar in gedachten reis ik met jullie mee. Wat een prachtige foto's meid en wat vertel je het allemaal leuk. Ik geniet met volle teugen van jullie reis door mijn favoriete vakantieland. ja de mensen zijn over het algemeen erg aardig in Amerika. Ik heb ook alleen maar goede ervaringen met hen. Altijd bereid tot een praatje en ze vertellen graag iets over de bezienswaardigheden in hun omgeving. helemaal als je vertelt dat je uit "the Netherlands" komt!! Als ik mijn belastingschuld betaald heb ga ik weer flink sparen voor mijn volgende reis naar de USA. Joey heeft sinds 'n maand weer werk dus die spaart ook. Dus misschien in 2016! Vanaf nu volg ik jullie weer heel nieuwsgierig en geniet ik ook mee.
Veel liefs en groetjes van Joyce

Annette Verhaaff A long time ago

Dank je Joyce. Vandaag komen we door Oatman, volgens mij ben jij daar ook geweest?
Liefs en groetjes van ons.

John Visser A long time ago

Hallo Annette en Henk,
Wat ik zo lees, val ik echt van de ene verbazing in de andere.
Leuke dingen maken jullie mee, laat het dan heet zijn, maar de mooie herinneringen blijven.

Groeten van Joep.

Annette Verhaaff A long time ago

Je hebt helemaal gelijk Joep. Had je een leuk weekend in Blomberg?
Groetjes,
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.