Dinsdag 10 juni 2014

Door Annette Verhaaff - A long time ago

Kan het nog warmer? Ja dat kan. Vandaag 111 graden Fahrenheid, omgerekend: bloody hot! Krijg er een beetje ‘Death Valley gevoel’ van.

Vorige nacht sliepen we vrij dicht bij een spoorlijn. Dit keer was de spoorlijn wat verder weg, maar hier begeeft de trein zich al toeterend door de omgeving. We hebben het gemerkt vannacht.

Als we vanochtend om half 8 uit Kingman vertrekken, is het al behoorlijk warm. We rijden de Route 66 over de Oatman Highway. Dit geldt als het mooiste stuk Route 66.

Het eerste stuk gaat door de schitterende McConnico Canyon. Zo vreemd, je rijdt vanuit een tamelijk druk stadje een weg op waar je gelijk bijna geen verkeer meer tegenkomt. Daarna een heel stuk relaxed over de hoogvlakte, waarbij we de Black Mountains steeds dichterbij zien komen.

In Cool Springs is alleen een recentelijk gerestaureerde souvenierwinkel en museum.

Dan kom je op wat vroeger als één van de gevaarlijkste stukken van de route gold. De weg loopt met vele haarspeldbochten door de Black Mountains, o.a. door het stadje Oatman.

 Ooit werden in de mijnen in en rond Oatman ezels gebruikt om het erts te vervoeren. Toen de mijnen sloten, werden de ezels gewoon losgelaten. Ze wonen er nu nog steeds.

Als we in het stadje arriveren, zien we inderdaad twee ezels langs de weg staan. Als we vragen of dat alle ezels zijn, krijgen we te horen dat er in totaal 15 zijn en dat de anderen nog niet gearriveerd zijn. ’s Nachts trekken ze de bergen in, maar overdag komen ze op de toeristen af door wie ze gevoerd worden.

Ik raak nog aan de praat met een dame die daar een zaakje heeft, genaamd Gail, ze heeft zojuist ook een stuk van de R66 gereden.

Het is een echt toeristengebeuren hier. Een en al souvenierwinkeltjes en eettentjes.

Als we het plaatsje uitrijden, komen we de rest van de ezels tegen, ze blokkeren de hele weg.

Dan slingert de weg de bergen weer uit en rijden we niet lang daarna Californië binnen.

De laatste staat van de Route 66 die we aandoen, er resteren ons slechts enkele dagen voordat we naar Seattle vliegen.

Nadat we Columbia River gepasseerd zijn, rijden we al gauw Needles binnen. We bekijken het hoofdzakelijk vanuit de camper en stappen slechts hier en daar uit. Het is echt veel te warm om rond te wandelen.

Dan zoeken we een camping uit. Een luxe, waar elk campingplekje is omringd door palmbomen en oleanders.

We krijgen een fijne plaats tegenover het zwembad en daar maken we meteen gebruik van.

Reacties

joyce van mullekom A long time ago

Hi Annette en Henk,
Ja ik ben inderdaad in Oatman geweest. De eerste keer met Wim en de tweede keer met Marianne Diepenveen (voorheen Berns) We logeerden beide keren bij mijn neven in Lake Havasu City. Ik vond er niet zoveel aan. Teveel nep en teveel toerisme. Marianne ging uit haar dak omdat het dus aan de route 66 ligt en zij vond de ezels geweldig grappig totdat ze even niet uitkeek en in 'n flinke "hoop"stapte! en dat met sandaaltjes aan!!!! Veel plezier nog jullie en maak maar veel foto's meid.
Gr. Joyce

Bert A long time ago

IK heb net jullie belevenissen gelezen. Ben weer terug in arnhem na een 14 daags verblijf in zeeland (oppassen op de kater van mijn nichtje die in griekenland is geweest.) Jullie zijn echte globetrotters en jullie reisverslag en foto"s zijn super. Keep rolling on the road. groetjes Bert

John Visser A long time ago

Hallo Annette en Henk,
Mijn huiswerk om jullie verhalen te lezen, heb ik ingehaald en voltooid.
Vervolgens ben ik nog steeds aan het bijkomen van de Pinksterdagen in Blomberg, ik was gelogeerd bij Ineke en Rick. (Ineke is de oudste dochter en Rick is schoonzoon Klinklogeman). Leuk om jullie te volgen, elke dag dag effe koekeloeren en een berichtje er aan vast knopen.
Groeten van Joep en veilige kilometers.

Annette Verhaaff A long time ago

Je hebt gelijk wat betreft Oatman Joyce, we vonden de weg erheen spectaculairder.

Hopelijk had je leuke weken in Zeeland Bert. Welkom terug op onze blog.

Zo te merken heb je het leuk gehad in Blomberg Joep. Leuk dat je zo'n trouwe volger bent.

Groetjes allemaal.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!