Woensdag 11 juni 2014

Door Annette Verhaaff - A long time ago

Voor we gisteren uit Kingman vertrokken, gingen we eerst nog even langs de pomp om onze slobberbak te laven. Gelijk maar helemaal volgooien, want in Californië zouden de benzineprijzen fiks hoger zijn. Dat ervaren we inderdaad vandaag. Hadden we in Kingman nog $ 3,59 per gallon betaald, over de staatsgrens zijn prijzen van $4,89 heel gewoon.

Route 66 vervolgt zijn weg door de Mojave Desert. Onderweg naar Barstow (ons einddoel van vandaag) is slechts één mogelijkheid om te tanken en daar wordt een prijs gehanteerd van $ 5,24 per gallon. Nou is dat in vergelijking met Nederland nog spotgoedkoop. Dat is omgerekend 3,86 Euro voor 3,8 liter benzine, maar ik wil maar even het prijsverschil aangeven.

Onderweg komen we tientallen en tientallen kilometers geen vekeer tegen. Als je wilt weten waar ‘The Middle of Nowhere’ is, nou dat is hier.

In Goffs is een oud, gerestaureerd schoolgebouw, er is ook een botanische tuin en een klein museum, maar deze zijn maar af en toe geopend en vandaag dus niet.

Dan komen we op een stuk R66 dat we in 2008 al gereden hebben en er zijn diverse herkenningspunten, zoals de oude vervallen supermarkt met de cactus ervoor.

Langs de weg tussen Essex en Amboy (zo’n 53 km lang) hebben duizenden mensen hun namen met stenen in de berm geschreven.

We komen langs het Cadiz Summit Service Station, waar niet veel meer van over is. Het staat bekend als de plaats aan Route 66 met de meeste graffiti.

De shoetree die ik in 2008 gefotografeerd heb, is inmiddels bezweken aan zijn vracht.

 Er is wel een nieuwe boom in gebruik genomen als shoetree, maar die duidelijk minder populair, want daar hangen maar enkele paren in.

In Amboy is Roy’s Motel het meest bekend. Het is nog in gebruik, we nemen ook een kijkje binnen.

Dit motel heeft vaak gediend als decor voor diverse films en commercials. Toen we hier 6 jaar geleden langskwamen, werd er inderdaad een scene opgenomen.

Even verderop komen we langs Amboy Crater. Hier zijn we in 2008 afgebogen in een andere richting.

 

Bagdad was ooit locatie voor het beroemde Bagdad Café uit de gelijknamige film. Het is hier echter afgebroken om ruimte te maken voor de industrie. In Newberry Springs is het weer opgebouwd en heropend.

 

We gaan hier even naar binnen en hebben een leuk gesprek met de dame achter de bar. De foto’s van de filmopnames hangen er aan de muur. We nemen er gelijk een heerlijk koel drankje.

Ze hadden net nieuw personeel aangenomen achter de bar.

Dan arriveren we alweer in Barstow, waar we overnachten op de camping waar we in 2012 ook hebben gestaan.

Reacties

Jan en Carla A long time ago

Wat is het leuk dat we jullie nu ook regelmatig in beeld krijgen. En steeds met lachende gezichten! Voor ons een teken dat jullie het prima naar de zin hebben. Hartstikke fijn! Geniet nog lekker!
Knuffel van ons.

Annette Verhaaff A long time ago

Een leuke trip inderdaad Carla, hij zit er bijna op. We verheugen ons nu op het weerzien met de kinderen.
Knuffel van ons.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!