Vrijdag 13 juni 2014

Door Annette Verhaaff - 13-06-2014 23:18

Vanochtend alweer vroeg uit de veren voor ons voorlaatste stukje van de route. Niet meer Route 66, maar we gaan de Christal Cathedral in Los Angeles bekijken. Deze is bekend van uitzendingen op de Nederlandse tv op zondagochtend genaamd: Hour of Power. Ons gaat het om het gebouw.

Eerst moeten we een stuk door het drukke Los Angeles verkeer over snelwegen met soms 8 banen aan elke kant. Wel even heel wat anders dan de R66 met kilometers lang geen verkeer.

Van een afstand zien we de glazen toren van de Christal Cathedral al opdoemen.

 

Er is parkeerplaats voldoende omheen en als we onze villa geparkeerd hebben, wandelen we eerst op ons gemak tussen de gebouwen door. Wat een enorm complex. Het is trouwens heerlijk weer, niet meer zo warm.

Als laatste lopen we naar het Cultureel Centrum waar we net op tijd zijn om een gratis rondleiding te volgen.

Een aardige dame, genaamd Trudy, leidt ons door en langs de diverse bouwwerken.

Het is een heel complex: allereerst de kathedraal die helaas wegens renovatie gesloten is.

Dan het cultureel centrum, de toren, een school/college, een kerkhof, een kantoorgebouw en een kleinere kerk met klokkentoren (waarvan de klokken nep zijn). Die laatste is eigenlijk de originele kathedraal, vroeger was het een drive-in kerk, daarmee is het allemaal begonnen. Binnen zaten mensen, het altaar was zowel van binnen als van buiten te zien, en buiten op de parkeerplaats kon men vanuit de auto de dienst volgen. De auto’s stonden op de waaiervormige parkeerplaats, waar men zowel op een scherm als live de kerkdienst kond volgen.

In dit gebouw is juist een dienst bezig voor de afgestudeerde studenten.

Aan het einde van de toer willen wij en de andere deelnemers Trudy een fooi geven, maar daar wil ze niks van weten. Ze doen niet aan fooien.

Dan rijden we naar de camping, hier nog geen 5 km vandaan. We gaan vanmiddag de camper, voor zover mogelijk, vast schoon- en leegmaken.

Morgenochtend rijden we naar de camperverhuurder om de camper in te leveren. Die zorgt dan voor vervoer naar het internationale vliegveld LAX. Dan vliegen we naar Seattle, halen daar onze huurauto op en rijden ermee naar Amy, Dennis en de kinderen op Camano Island . Dennis heeft dan voor ons de sleutel van het appartement opgehaald omdat we niet op tijd daar konden zijn. Dan naar ons adres voor de laatste twee weken in de VS.

Dit is voorlopig even mijn laatste bericht. Als we op Camano Island zijn, zal ik nog maar om de paar dagen een berichtje op de blog plaatsen. Dus blijf het wel in de gaten houden.

Groetjes, bedankt voor het volgen en voor de lieve reacties.

 

Henk ziet net op zijn tab dat Nederland met 5-1 van Spanje gewonnen heeft met voetballen. Dan zal nu de Oranje-gekte wel helemaal losbarsten.

Reacties

Renate 13-06-2014 23:38 {{button-21728}}

Bedankt voor de leuke verhalen van jullie roadtrip! Ik heb elke keer trouw de verhalen gelezen, meestal 's ochtends in de trein :)) Ontzettend leuk! Heel veel plezier nog de komende weken, geniet ervan! En ja, het is hier een gekkenhuis. Ik heb genoten van een prachtige wedstrijd van Oranje, geweldig! Groetjes, Renate

Annette Verhaaff 14-06-2014 03:16 {{button-21730}}

Leuk dat je ons gevolgd hebt Renate.
Nog veel oranjeplezier, hopelijk duurt het tot het eind van het toernooi.
Groetjes,

Dennis 14-06-2014 03:34 {{button-21732}}

Hee, wat betreft die sleutel, je hebt mijn emailtje ontvangen hoop ik?

zus 14-06-2014 07:04 {{button-21736}}

Henk en Annette bedankt voor de mooie verhalen was weer spannend!
En heel veel plezier Bij Dennis Amy - de kids
Groetjes Zus

Jan en Carla 14-06-2014 09:39 {{button-21743}}

Geweldig was het om jullie bij dit avontuur weer te kunnen volgen. We wensen jullie nog heel veel plezier de komende weken en we zien jullie weer terug in Nederland.
Dikke knuffel van ons,
Jan en Carla

John Visser 14-06-2014 11:32 {{button-21752}}

Hallo Annette en Henk,
Op de allereerste plaats bedankt voor jullie mooie reis verhalen en de foto's, natuurlijk blijf ik koekeloeren op het blog.
In zo'n grote stad als Los- Angeles; dat is andere koek, maar jullie hebben het tot nu toe; alles voltooid, heel veel complimenten en respect voor jullie.
De voetbalgekte is hier losgebarsten, ze doen maar !!
Voor jullie is bijna; de bestemming bereikt.
De groeten, ook aan Dennis met zijn gezin.
Joep.

Josée Poeteray 15-06-2014 11:55 {{button-21794}}

Annette en Henk, heel veel dank voor de prachtige en amusante verhalen over jullie Route 66 verhalen van de laatste paar weken. Ik heb bijzonder genoten, ook al van jouw geestige manier van vertellen, Annette. Al eens over nagedacht om je als een US tour operator aan te melden bij een Nederlands reisbureau??
Nogmaals heel veel dank en lots of fun with the family during the next couple of weeks. Hartelijke groetjes van Josée, uit een gelukkig warm Den Haag.

Annette Verhaaff 15-06-2014 16:47 {{button-21805}}

Hartelijk dank voor jullie lieve reacties. We zijn nu op Camano Island in Washington State waar het een stuk kouder is.
Liefs en groetjes
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan