Met de motorhome op pad en dagje San Francisco

Door G.J. Abbink - A long time ago

Hallo allemaal, Gisteren dus een erg leuke dag gehad in San Francisco, wat is dit een mooie stad. Eerst met de cabletram omhoog in die erg steile straten naar de Fisherman' s wharf en toen een fiets gehuurd, dit is echt een perfecte manier om de stad te zien. Zijn over de indrukwekkende Golden Gate bridge gefietst, wat een prachtige uitzichten en we troffen het echt enorm, want SF schijnt vaak in de mist te zijn, maar wij hadden dus warm en helder weer. Daarna met de Ferry terug naar SF. Een mooi tochtje met wederom prachtige uitzichten. Hebben ook nog pier 39 bezocht, waar vele zeeleeuwen liggen te zonnebaden. Je kunt ze al van verre horen en ruiken, zo wat een kabaal en wat een stank. Toen nog het kronkeligste straatje van de wereld bezocht, de Lombartstreet. Na de fietsen terug te hebben gebracht zijn we nog wat gaan rond lopen en hebben heerlijk in een visrestaurantgegeten. Vandaaag werden we al om 9 uur opgehaald door het camperverhuurbedrijf en het was een rit van 1,5 uur. Toen kregen we een video te zien over de camper met heel erg veel info en daarna duurde het nog weer een tijdje en tegen half één werden we pas verder geholpen, maar een half uur later was het zover dat we konden rijden met de grote camper. Eerst maar getankt, want de tank was nagenoeg leeg, er ging 41 gallon in voor $183,00. Dat tikt flink aan. Toen op pad richting oosten naar yosemite park. Nou we zijn maar halverwege gekomen, want we kwamen behoorlijk in de file terecht en het was vreselijk druk op de weg. Halverwege zagen we een supermarkt en we hebben maar eerst eens flink ingekocht zodat we even vooruit kunnen. Daarna was het al tegen vijfen en hebben we een camping opgezocht die gelukkig plek had. We waren ook wel moe, denk nog door het tijdsverschil en het hotel waar we twee na hten waren lag aan een erg drukke weg in het centrum, wat in de nacht vreselijk veel kabaal gaf. Jan had er minder last van, maar hij had het erg warm, waar ik weer minder last van had. Nu is het inmiddels 22 uur en we gaan zo eens proberen of het slapen in de camper wil lukken. Dae camper is wel behoorlijk groot, maar ze staan hier op de camping nog groter. Het rijden ermee ging goed. Morgen dus richting bovengenoemd park. Bedankt voor jullie reacties en tot de volgende keer.

 

 

.

 

 

 

 

 

 

Reacties

Rob en Mirjam A long time ago

Onze dag begint net en we zitten aan het onbijt, om 8 uur komt het eerste hondje van vandaag. Raar idee dat jullie nu gaan slapen. Welterusten en veel plezier morgen. Leuk om jullie verslag te lezen.

harrie A long time ago

Hallo daar in de US. Wat een leuk verslag heb ik zojuist gelezen. Is wel leuk om op deze manier van jullie belevenissen te genieten. Vanmiddag ga ik naar Rob en Mirjam een kopje koffie drinken. Dan zijn jullie nog net niet wakker a;s ik daar ben. Welterusten en geniet van de vakantie.

Puck A long time ago

Toch wel lekker hè zo'n grote camper! Zo één als jullie hebben hadden wij ook de eerste keer, drie jaar geleden geen hoogslaper erbij.
Wat hebben jullie al veel gedaan en gezien de eerste dag! Vinden jullie het rijden met een camper ook leuker dan met een caravan? Je neemt wel je hele huis mee; gemakkelijk voor boodschappen doen. Dan kan je de koelkast meteen. vullen. Ik geniet dubbel van jullie verhalen omdat er zoveel herinneringen terug komen. Wij zijn echte Amerika fans.
Enjoy yourself, it's later than you think... (dit is uit een liedje)
Groetjes Puck

Karin A long time ago

SF lijkt me ook een mooie stad, van wat er wel eens van gehoord en gelezen heb. Fijn dat jullie zo'n geluk met het weer hadden, hopelijk blijft dat zo. Wij hebben weer een droge en redelijk zonnige dag na 4 dagen regen. Fietstochtje naar Zenderen gemaakt en daar bij de Karmeliet wat gegeten en gedronken. Merlijn durft alles in de speeltuin, hoe gekker hoe beter. Maar hij was dan ook goed uitgerust (tot 8.45u geslapen). Elodie's jasje werd bijna opgegeten door een pony die ze aan het aaien was. 'Dat moet ik aan oma vertellen' zei ze meteen :-). Rij voorzichtig met de camper. Hopelijk slapen jullie goed. En tot horens.
Karin

Karin A long time ago

ik zie dat jullie ook foto's geplaatst hebben, maar ik zie ze op de kop!

Carla en Freddie A long time ago

Nou,nou wat hebben jullie al veel indrukwekkende dingen gezien. Wat is dat leuk dat we jullie zo kunnen "volgen". Kijken uit naar de volgende. ENJOY

Herma Kroeskop A long time ago

Ha lieve Hennie en Jan,

Alweer een hele boel gezien. jullie zijn echte reizigers. Hoop dat jullie een fijne tijd hebben, in bijzonder stukje! Amerika.

Groetjes Gerrit en Herma.

gemie A long time ago

fijn dat jullie het zo mooi hebben.Het gaat jullie goed met de grote camper .Ik ga nu naar bed het is al laat genoeg.

groetjes gemie

Puck A long time ago

Hallo, ik ben heel benieuwd of jullie al eerder met een camper hebben gereisd en hoe jullie dat bevalt. Hebben jullie in Santa Rosa cinnamon rolla gegeten?
Veel plezier verder en we wachten wel op jullie verslag over het indrukwekkende Yosemite Park!

Ina en Jan A long time ago

Zo dat is al snel in Las Vegas. Nu genieten op de strip. Al het spektakel daar; de vele shows. Een gokje wagen bij een van de vele casino's? Geniet er van.
Groetjes Ina en Jan
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
In 2023 op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je aan
Zaterdag 10 december: Zuidwest-Amerika, Noordwest-Amerika, West-Canada in de spotlights.
Kom gratis langs!
Woon je in Zuid-Nederland of Vlaanderen? Kom zondag naar Breda voor onze roadshow!
Snel aanmelden
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!