18 juni naar Acadia National Park

Door Ine F - A long time ago

Met wat vertraging gaan we op weg, want we hadden vanmorgen wateroverlast in de camper. Bij het vullen van de watertank moet eerst het water afgesloten worden, maar de wastafelkraan bij het toilet was open blijven staan en na het opnieuw aansluiten van het water zijn we naar de openbare douches gegaan, waarna de jongens nog even bij de receptie gingen skypen/facetimen met hun vriendin. Dus dat werd dweilen voor Joep en Ine want de wasbak kon het vele water uit de kraan niet aan en de afvoertank raakte vol. Het water was vanuit de vloer gedeeltelijk naar de slaapkamer gelopen.
Maar het is stralend weer, er staat veel wind, dus alles is snel droog. Bij de plaatselijke waterzuivering buiten de camping lozen we de grijze tank van de keuken en de douche (die we tot nu toe nog niet hebben gebruikt) en de zwarte tank van het toilet en de wastafel. Na tanken en toch weer enkele boodschappen doen, zijn we tegen 12.00 uur definitief op weg, de Interstate 95.
Na een goed uur lunchen we snel en doorrijden maar weer. Iets voor Portland gaat de vierbaansweg over in een tweebaansweg en dan lijkt het net of we in Duitsland of Frankrijk zijn, wat heuvelachtig met gras, struiken, bloemen en bomen langs de weg, met zelfs af en toe oponthoud dooor wegwerkzaaamheden. Het is niet zo druk, geen files, dus we kunnen goed doorrijden, 55 tot 65 mijl per uur, afhankelijk van het wegdek. Toegestaan is 70 mijl.

Het schiet lekker op en om 17.30 uur arriveren we op Blackwoods Campground, een ruim opgezette bosrijke camping zonder aansluitingen voor water en elektriciteit, midden in Acadia National Park.
We zetten de generator aan en eten eerst lekkere kippensoep. Bij het klaarmaken van de diepvriesmaaltjes krijgen we van de rancher een waarschuwing dat de generator niet meer aan mag na 19.00 uur. Alleen Mark zit al te eten, de andere 3 maaltijden (met rijst, kip en groenten) kunnen dus niet meer in de magnetron, maar we warmen het op in een pan op het gas.
Rond 22.00 uur is het al heel rustig in de buurt, niet veel later ook bij ons in de camper.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
In 2023 op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Infodag 15 oktober: Special Guests uit Utah en extra presentaties
Snel aanmelden
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!