2 juli Washington D.C.

Door Ine F - 07-07-2014 23:54

Ook vandaag zitten we (Joep, Luuk en ik) in de bus van 9.00 uur richting het metrostation. Mark houdt een vrije dag bij de camper.
Om 10.00 ur stappen we uit de metro bij het Pentagon. Je mag buiten niet fotograferen, er is veel bewaking. Het gebouw zelf is overigens niet zo bijzonder. We lopen door naar het Pentagon Memorial, waar elke overledene van 9-11 een eigen gedenkteken heeft. Het is mooi aangelegd, indrukwekkend.

We zien in de verte het sierlijke Air Force Memorial, maar het is al zo warm en nog best ver dat we dat maar laten schieten.
We gaan met de metro naar het Arlington National Cemetary, waar meer dan 300.000 militairen en hun families liggen begraven op een terrein van 252 km2.

Het is een ontzettend groot kerkhof, we hebben een flink stuk gelopen in de hitte en feitelijk maar een klein deel van dichtbij gezien. Ook dit is een indrukwekkend kerkhof, in ruim een uur hebben we overigens 3 begrafenissen gezien.

Met de metro gaan we naar het centrum. Om 13.00 uur eten we een broodje gezond bij de Subway en daarna bezoeken we de Library of Congress,

het Capitool, waar we een rondleiding krijgen

het U.S.National Archives Building, waar we tot onze verrassing nog net voor sluitingstijd zijn om de originele stukken te zien van de Constitution of the United States, de Declaration of Independance en de Bill of Rights, we mogen er niet fotograferen.

het Natural Historic Museum,

 
Het zijn allemaal immens grote monumentale gebouwen. De musea in Washington zijn grotendeels gratis toegankelijk en dat is wel fijn als je overal even iets wilt zien.

We zijn laat terug, heel tevreden, enthousiast en voldaan over zoveel moois.
Snel een diepvriesmaaltje en om 21.40 uur gaan we met z'n drieën nog lekker even zwemmen en douchen. Het begint ineens te druppelen, eenmaal in de camper volgt een fikse onweersbui.
Wij zitten behaaglijk binnen met de airco aan.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan