dag 1

Door A. de Graaf - A long time ago

Eindelijk is  het dan zover! Na een kort nachtje stond Henk klokslag 5.30 uur voor de deur om ons naar Schiphol te vervoeren. Alles verliep naar wens en na de nodige beveiligingsmaatregelen konden we 10.20 uur opstijgen, wat voor sommigen onder ons toch wel een spannend gebeuren was. Anne-Marten kon met een lege stoel naast hem toch 10 uren goed doorkomen met zijn lange benen.  Om 11.30 Seattle tijd kwamen we aan! Er werd ons aangeraden een soort treintje naar de stad te nemen, dit was snel en voordelig, maar wij hadden geen idee hoe het allemaal werkte en waar we uit moesten stappen, Maar de mensen zijn hier ontzettend aardig, en Anne gooide natuurlijk de nodige charmes weer in de strijd, dus er werd in het treintje al naar ons hotel gebeld waar we uit moesten stappen. Omdat de kamer nog niet helemaal klaar was hebben we een soort pub opgezocht waar ook nog TV met voetbal voor was en waar we ook nog de nodige caloriën naar binnen konden werken. De vermoeidheid sloeg nu wel behoorlijk toe, dus voor de oudjes een klein knipperke, allemaal douchen en toen hebben we ons toch nog maar seattle in gesleept.. Wat ons opviel was dat hier ontzettend veel zwervers, verslaafden en ander volk rondliep wat iets minder in het leven leek geslaagd. Ook veel troep op straat, dit gaf een wat verpauperde indruk. Nog wel naar de waterfront gelopen waar een “Marketplace”was met allemaal bijzondere winkeltjes, magic zaakjes, kruidenshops waar Anne voor 10 dollar nog gel heeft gehaald, want als zijn haar niet goed zit kan hij zich natuurlijk met goed fatsoen niet vertonen. Ook was er nog een afbeelding van de langste man ooit, waar Anne nog even naast heeft geposeerd, verschil viel mee..  Als laatste hebben we ons nog naar de”Needle “ begeven. Waar we nog even overwogen om met de lift omhoog te gaan, maar dit konden we niet meer opbrengen en was ook nog erg prijzig. De monorail die ons in 60 seconden dwars door de achtergrond van microsoft  bracht uitkomst. We zoefden zo weer naar ons hotel! We hadden nog geen contact kunnen krijgen met de camperverhuur van cruise Amerika, Ze moeten ons morgen wel vroeg ophalen omdat we een”earlybird”pakket hebben geboekt. Onze behulpzame, voorkomende hotelmanager zou nog proberen contact te krijgen, en anders zou hij morgenochtend weer proberen. Het is nu 19.30 en we zijn nu aan het proberen nog even wakker te blijven maar dit valt nog niet mee.

Om 20.00 uur lokale tijd ligt iedereen te pitten.

Vanochtend 6.00 uur iedereen weer wakker. Heerlijk geslapen.

Reacties

Tineke A long time ago

He,leuk om te horen hoe de reis en de eerste dag verlopen is!
Ik print het wel uit voor pake en beppe.Ben benieuwd naar het verdere verloop van jullie Amerika avontuur. Groetjes de Mousjes

baukje A long time ago

Leuk om al zo snel jullie verslag te lezen. Zitten zelf inmiddels al in het zuiden van frankrijk, nog even eten en dan voor oranje. Veel plezier met de eerste miles in de camper

Antje A long time ago

Heeee grutee skatten, Machtich om sa jim reis mei meitsje te kinnen. Krij der gewoan de kriebels fan. No dalik de camper yn en op reis troch de States. Wy ha jim by us en geniete fol op mei!
groetenen in dikke kroep fan Sip en Ant

pg.dejong@telfort.nl A long time ago

Bedankt lui voor het eerste verhaal, fijn om het zo mee te maken. De fam. heeft het vandaag ook gelezen en van allemaal de groeten. Wij genieten graag met jullie mee!
tot horens P en G

Peter A long time ago

Bedankt dat wij kunnen meegenieten met de reis waar Anne al zoveel over heeft verteld. Gel is wel van levensbelang heb ik door voor Anne. (Dat was ook al zo bij het zeilweekend) Heel veel plezier toegewenst.

de rienstras A long time ago

Fijn om te lezen dat de reis goed is gegaan....geniet!!

bernard A long time ago

Mooi dat het allemaal soepeltjes is verlopen. Volgens mij komen de charmes van Anja en niet van A.M. , maar dit terzijde.

Aaldert A long time ago

Wat een avontuur! Leuk om het zo mee te beleven. Nog heel veel plezier allemaal. We blijven jullie volgen.

Petra A long time ago

PFFF hele opluchting Anja..jim binnen wer op veste grun.
Erg leuk om mee te mogen lezen met jullie Amerikaavontuur...geniet..geniet en laat ons af en toe meegenieten...dikke tût Petra
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!