dag 9: yellowstone 1

Door A. de Graaf - A long time ago

Dag 9, Yellowstone.

Weer heerlijk geslapen ondanks dat het vannacht heeft geonweerd. Nog een half uurtje rijden en  toen kwamen we bij de noord- entree van het oudste National Parc van de verenigde staten aan , Y.ellowstone. 17 jaar geleden waren we er ook al eens geweest dus we wisten hoe mooi het was. Vlak bij de noordingang  waren direct al de Mammoth hot springs te zien.

Een bergflank met terasvormige bekkens waar normaal gesproken water overheen vloeit, waardoor de prachtigste keuren ontstaan. Nu het zomer is staan echter de meeste terassen droog waardoor meteen ook alle kleur  verdwijnt. Het was wel een leuke wandeling  maar het was wel een beetje een tegenvaller. We kwamen we meteen de eeste lading Japanners en chinezen tegen, getooid met parasols tegen de zon. We volgden de Noordloop naar de volgende natuurattractie, een mooie waterval.  Ook kwamen we langs hele stukken met zwartgeblakerde stammetjes, waar gelukkig weer nieuwe boompjes tussen begon te groeien. In 1988 is nl ongeveer de helft van al het bos in heel Yellowstone in vlammen op gegaan. Files en opstoppingen zijn hier de orde van de dag!! Iedereen trapt volop de rem wanneer er zich weer een wild dier laat zien.Volgens ons zit zo’n grizzlie achter de boom in zijn vuistje te lachen om al die hysterische mensen met camera’s wanneer er weer een glimp van wat bruins in een bosje word gesignaleerd.

Maar natuurlijk doen wij gewoon mee, want ook wij willen the big 5 op ons lijstje kunnen afvinken!! Wij hebben vandaag 2  rendieren, een grizzlie, een aantal bizons, wat herten en een aantal eekhoorns gezien, toch een prima score vonden we zelf! Vooral zo’n grote bizon is toch wel indrukwekkend om vanaf een aftandje waar te kunnen nemen. Nog een pitstop gehad in een soort souveniersshop, waar we een lekker ijsje hebben gehaald en waar Anne een mooie cowboyhoed heeft gepast, maar vervolgens twijfelde of hij hem wel zou kopen, ook al stond hij natuurlijk fantastisch! Hij denkt er nog over na.

 Na een kleine vergissing in de weg, waardoor we deze 3 keer hebben gereden kwamen we aan op onze camping midden in de natuur!! Beperkte Douches, geen WIFI, dus back to nature,again wat ook betekende flink wat muggen. Nu weten we waarom hier altijd  zoveel vuurtjes worden gestookt. Wij hebben in en bij de camper gegeten ondanks alle waarschuwingen en bangpraterij van de Amerikaanse rangers! Ja ze waren er weer. 2 dagen terug waren er beren gesignaleerd op de camping en we mochten nog geen kruimeltje onbeheerd bij onze plek achterlaten. Wat wij heel vreemd vinden is dat je niemand buiten ziet eten, waarschijnlijk stoppen ze hun kant en klare maaltijd in de magnetron en eten hem vervolgens binnen op, misschien uit angst voor de beren of de rangers.  Om te douchen moet je van goeden huize komen wil je niet verdwalen, alle paden en”loops lijken op elkaar. Gelukkig heeft Anne  toch wat meer richtingsgevoel en komen we zonder kleerscheuren weer terug bij de camper, ondanks dat Anne zich rijkelijk had besprenkeld met “cool water”wat mij uiterst aantrekkelijk voor beren leek.

Bij het echte kamperen hoort een kampvuurtje, deze keer wilde het aardig branden, de vlammen sloegen flink uit de firepit. Voor het slapen moest het nog uit, want wij wilden niet een nieuwe yellowstonebrand op ons geweten hebben. Pieter stelde voor om het uit te plassen, maar omdat ze net waren geweest hebben we het maar  met water te doven. Morgen gaan we de zuidelijke “loop” verkennen.

Reacties

J. Thibaudier A long time ago

Hoi familie,
Leuk om jullie avonturen te lezen!
Ik kreeg van Baukje de tip, mede omdat wij zondag ook die richting uitgaan! Krijg er al helemaal zin in. Dat fietsen door vancouver lijkt mij ook wel wat, we zullen wel zien, groetjes en nog een heeeeele fijne vakantie.
Jack en Lydia

A. de Graaf A long time ago

Leuk dat jullie het ook lezen, voor jullie straks ook een mooie vakantie, Vancouver op de fiets is echt een aanrader
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.