Dag 11 Jackson

Door A. de Graaf - A long time ago

Dag 11, Jackson

De 3e en tevens laatste dag in Yellowstone.  Zoals eerder verwacht was onze jongste s’nachts nog in de ban van de spookverhalen en kon maar slecht slapen, dus maar even van plek geruild.

 

Deze ochtend  gingen we eerst de Grand Canyon van Yellowstone bekijken.

De Yellowstone-river die snijdt  een diepe kloofdwars door het landschap. Er zijn 2 prachtige watervallen,”de Upper” en de “Lowerfalls”We gingen mooi op tijd weg om de grote bussen met Japanners voor te zijn.

Eerst afdalen naar het uitzichtpunt waar de Lowerfall over de rand stort. Op weg  hier naar toe hadden we nog een kleijn ongelukje. Onze Rudmer, die hele dag met zijn camera rondzwaait had de  pech dat deze keer de camera uit zijn handen vloog  en dat deze zowat 10 meter naar beneden stortte op het pad. Gelukkig  had een boom de klap opgevangen en was wonder boven wonder deze Rudmer-proof camera ongedeerd!! Dit in tegenstelling tot mijn E- reader waar hij een paar dagen eerder op had gestaan : ( .

Het uitzicht op de Lowerfall zo dichtbij was overweldigend. Ook de andere uitzichtpunten waren prachtig. DeUpperfall en het Artistpoint. Hoewel op het laatst de Japanners ons op de hielen zaten en het steeds drukker werd.

Voor ons  tijd om weer verder te gaan richting Jackson. Zoals onze vriend Johnnie Cash al zingt.”I am going to Jackson, that’s a fact” Het weer werd ondertussen steeds slechter, regen en onweer teisterden het landschap, maar wij zaten lekker in ons campertje. Ook in Jackson hadden we nog flinke regenbuien. We moesten eigenlijk eerst wat boodschappen inslaan, dus eerst de K-mart bezocht, maar we kwamen er achter dat hier geen  verse producten waren te krijgen. Toen we op zoek gingen naar een andere supermarkt stuitten we op een RV parc in Jackson zelf. Onze oorspronkelijke plan om op een KOA te gaan staan 20  km ten zuiden van Jackson werd van de baan geveegd, helemaal toen de jongens hoorden dat er WIFI en eenn zwembad was. Anne en ik nog boodschappen en drank gehaald, tegen woekerprijzen. Maar we wisten dat er in Utha bijna helemaal geen drank te krijgen is. Er was een gratis Shuttle naar het centrum, maar  die kwam iets later dan gepland zodat we net de voorstelling in het centum van Jackson mistten, de overval van de postkoets. Wel liepen er in diet echte cowboy stadje nog wel wat leuke cowgirls rond, waar Anne wel even mee op de foto wilde. Nog wat foto’s onder de bogen gemaakt van geweien gemaakt, en een blik geworpen in de thousand dollar bar. En toen een heerlijke pizza gegeten! Nog even wat souvenirshops en toen rustig weer terug naar de bushalte…. Dachten we, maar Anne zag de bus net aan komen rijden en riep”rennen” Dus wij allemaal in de sprint. Maar helaas net te laat .. dachten we, toen de bus voor  het rode licht stil ging staan zijn we er toch nog ineglipt. Pffff.  Opde camping wachtte ons nog een heerlijke duik in het zwembad en de hottub.

Ondertussen pakten donkere wolken zich samen boven het stadje, de wolken leken wel op kleine wattenbolletjes. We verwachtten een fikse bui maar het bleef rustig.

Het is erg leuk om reacties te krijgen of zo iets te horen van het thuisfront, dus schroom niet!!

Bijvoorbeeld: Wie denken jullie heeft deze laatste foto gemaakt?

Reacties

baukje A long time ago

Als ik jullie verhalen lees kan ik me onze vakantie van 17 jaar?! (is het echt waar)geleden nog goed herinneren. Going to jackson... hebben jullie ook nog countrystyle gedanst? Zijn wij toen ook in de thousand dollar bar geweest, herinner me wel een bar met van die mooie stoelen. Leuk hoor. Zijn zelf vandaag naar het dalimuseum geweest en daarna nog even relaxen op het strand;) gr. Wiebe en baukje en bern.

pg.dejong@telfort.nl A long time ago

Wij zijn hier zo onder de indruk van jou mooie verhalen dat wij het vergeten om iets terug te doen. Ik kan mij ook wel weer voorstellen dat iets te ontvangen ook leuk is! Maar wij beleven vast niet zoveel als jullie. Het weer is hier goed en onze gezondheid ook, en dat zijn twee belangrijke dingen. Wat die foto betreft hebben wij een vermoeden begint zijn naam met een R??? een hele mooie foto!!!!! Lieve USA yonkees nog veel plezier en pas goed op jullie spullen. Dikke knuffel van PenG

pg.dejong@telfort.nl A long time ago

p.s werkt de tom tom nu wel???

Willem Terpstra A long time ago

Mooie verhalen en mooie foto's vanaf de andere kant van de wereld... Is de laatste foto met de camera van Rudmer gemaakt? Selamat tidur!

A. de Graaf A long time ago

De TomTom werkt perfect. De uitslag van de foto volgt.

Regina A long time ago

Alwer in prachtich ferhaal as ausluting fan Yellowstone. En ik tink ek at de foto makke is troch Rudmer. Top hear, in moaie picca. Gr

Tetsje A long time ago

Jullie maken de reis van je leven. Indrukwekkend!
We blijven jullie volgen,groeten vanuit Koudum

rienstras A long time ago

Geweldig is t om jullie op deze manier te volgen. ..wij genieten nog in de alpen....Helaas vliegt de tijd. ..die foto. .tja wij dachten ook aan rudmer..
Carpediem! ! X

rienstras A long time ago

Ps..prachtige foto's tussen de verhalen door...
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!