dag 13: bryce canyon 1

Door A. de Graaf - 17-07-2014 22:12

Dag 13, Bryce canyon,

Omdat de jongens nog even een vroege date in het zwembad hadden vertrokken we ook vandaag weer  niet  heel vroeg. Het ritme wat we aan het begin van de vakantie hadden als ochtendmensen begint alweer aardig te veranderen in  dit van avondmensen. Onze kinderen  gaan hier ook gewoon in mee. Ondanks een wat late start verliep de reis voorspoedig naar het “rode land”. We kwamen weer in hele andere gebieden. Woestijnachtig, droog met vooral rode kalkstenen rotsen. Zo rijdt je in een heel gewoon landelijk gebied met boompjes en dan ineens… vuurrode rotsen. The red canyons, deze liggen iets voor Bryce.

Prachtig!! Nu naderden we ook onze camping waar onze jongens al weer alle hoop hadden gevestigd op een zwembad en WIFI.. ja je hebt toch pubers mee! The Ruby’s inn bleek alles te hebben wat ze nodig hadden. Leuke plek niet ver van het zwembad, waar ze natuurlijk weer direct in doken. Het viel ons op dat het hier wel wat toeristischer is dan voorgaande plaatsen en dat er ook relatief veel Nederlanders waren. Je herkent ze direct. Va en Moe hebben ondertussen even een klein dutje gedaan, voordat we nog wat uitzichtpunten wilden zien. Er was een gratis Shuttle- bus die ons naar het Bryce uitzichtpunt bracht vanwaar we een wandeling , the Rim trail, maakten tot het volgende uitzichtpunt, the inspiration point.

Het waaide flink, we moesten de jongens op het hart drukken vooral op het pad te blijven want de afgrond was nooit ver weg en eeerrrgg diep.  Gelukkig hebben we het er allemaal weer zonder kleerscheuren afgebracht ook al  had ik af en toe het hart in de keel. Anne zegt natuurlijk dat ik overdrijf om het verhaal wat spannender te maken. Het is sowieso niet altijd makkelijk als vrouw met alleen mannen op stap. Ze vinden dat ik overdrijf, bang , ongerust ben en ze gaan hierdoor natuurlijk extra risico’s nemen om mij op stang te jagen.  Na deze trail zijn we weer op de bus gestapt en naar het hotel gegaan wat bij de camping hoort. Hier word van alles georganiseerd,, rodeo shows, quad rijden, cowboy avond met eten en muziek bij ebenezers grill house!!

Dit laatste leek ons wel wat, mede omdat Anne van de gelegenheid gebruik heeft gemaakt om een mooie cowboy hoed te kopen en hij zich natuurlijk met al die cowboy/ country Music helemaal op zijn plek voelt. Het enige wat hij nu s’nachts nog draagt is zijn hoed.. Maar goed, bij onze camper nog lekker wat hamburgers, kippetjes op de barbecue gegooid en de dag was alweer bijna voorbij. Eigenlijk wilden we morgen vroeg sunsetpoint bekijken voor de mooiste lichtinval maar ik denk dat we genoegen nemen met iets fletsere foto’s en ons de luxe permitteren om even zonder wekker uit te slapen.

Reacties

Ittie 17-07-2014 22:18 {{button-23090}}

Mijn favoriete park (van wat wij hebben gezien dan).
Foto's Anja, FOTO'S!!!! (Please 😊)

A. de Graaf 18-07-2014 01:03 {{button-23096}}

Komt de laatste foto jou ook bekend voor Ittie??
Morgen (vandaag dus) meer fotos van bryce! Echt heel mooi en niet in fotos te bevatten...

Antje 18-07-2014 22:34 {{button-23145}}

leave famylje, der wie ik ek werres. Oer dizze moaie plakken kin ik net mei prate, dêrom is it fijn om jim reis sa mei te meitsjen. Kom mar op mei die moaie foto's. Wy ha hjoed by Skarl lein, hyt mar it joech wol in echt fakânske gefoel. Sip en ik binne foar ús dwan ek heel flink. Swit op de kopkes mar der gebeurt wol wat. Kin it jim spitich genôch net sjen litte mei in foto. No famylje gean sa troch jim ha in top fakânsje. leafs fan ús
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan