dag16: zion-page

Door A. de Graaf - 20-07-2014 09:12

Dag 16: Zion-Page

Iedereen heeft heerlijk geslapen en na de bacon and eggs pakken we de 89 SOUTH richting Page (Peetch). Wat een schitterende route. We hebben de nijging na iedere curve in de weg te stoppen en alles vast te leggen maar houden ons in. Het landschap is adembenemend maar we zijn het er ook met elkaar over eens dat we hier voor geen goud willen wonen. Dor in het kwadraat, uitgestrekt, eigenlijk is het troosteloos mooi.  En dan in die verzengende hitte zien we het azuurblauwe lake Powell. Speedboten scheuren over het water, mensen zwemmen voor verkoeling want de temperaturen overstijgen de 40 graden (102 graden Fahrenheit). Het is geen toeval dat het plaatsje Page in het zelfde jaar is opgericht als de Glen dam die aan deze kant het water van lake Powell tegenhoudt. En geruchten gaan dat door de tegenvallende opbrengsten van de dam (elektriciteit) en de zware last die hij drukt op de natuur de dam binnen aanzienbare tijd zal worden afgebroken. Dan is Page en alles wat daar bij hoort verdwenen. De plaats leeft van het meer.

We hebben de jongens bij het zwembad gedropt en hebben boodschappen gedaan in Page. We hebben ze uit het zwembad gevist en zijn samen met hun nog naar de Walmart gegaan, op zoek naar een ereader voor Anja. En het is gelukt. Voor 30 dollar een sony op de kop getikt die in de aanbieding was (ze lezen hier niet zo veel zeker).  Ook hebben Pieter Hette en Rudmer hier alle drie een mooi horloge gekocht voor hun vakantiegeld. Na een heerlijke verkoelende duik in het meer hebben we kant en klare lasagna gegeten.

 

En wat doe je dan….precies je duikt er nog een keer in. Een heerlijke avondduik zoals je dat ook zo heerlijk op Laaxum kunt doen alleen hier op loopafstand.

Da avond vliegt voorbij. Morgen naar de Grand Canyon. Anja zegt dat het daar koeler is omdat het hoger gelegen is. Ik ben benieuwd. Wat ik wel weet is dat we 2 dagen zonder wifi zijn dus even rust.

Tot snel en bedankt voor jullie leuke berichtjes. 

Reacties

Evelyn 20-07-2014 21:05 {{button-23257}}

Hè lieve buurtjes, eindelijk een berichtje van ons. Wat een prachtige verhalen en erg indrukwekkend allemaal. Antje stuurde ons eentje door ,we waren nog niet op de hoogte van deze verhalen, dus nu alles even in een keer gelezen... Super!!
Geniet en vanaf nu reizen we met jullie mee!!

Liefs Osinga

bernard en joke 21-07-2014 23:29 {{button-23344}}

Nibali gaat de tour winnen, altijd handig om te weten. Weliswaar moeten ze nog een paar dagen koersen, maar Mollema kan hem niet meer achterhalen. Geniet van jullie resterende dagen, wij gaan morgen-dinsdag- op pad. Helemaal naar de Belgische kust. Dank voor de mooie verhalen.

Antje 22-07-2014 07:40 {{button-23358}}

Jim no in pear dagen wifi frij, wy gean moarn fuort en kinne dan jim ferhalen net mear lêze. Mar sa ha we elkoar ek in soad te fertellen at we wer thús binne. Anja gean wat mei dyn skriuwers talent dwan, do makkest elk enthousiast. leafs foar alle fiif, we tinke oan jim ek yn Toscane

Peter 22-07-2014 09:08 {{button-23364}}

Wat een ervaring en wat een leesplezier beleef ik hier aan. Reis door USA grote wens van mij moet er komen. Wordt van de verhalen van Anja alleen maar enthousiaster. Nog heel veel plezier de komende dagen.

A. de Graaf 22-07-2014 18:39 {{button-23410}}

Bedankt, voor de reacties, maar ook Anne schrijft af en toe hoor!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan