dag 18 into de Canyon en verder

Door A. de Graaf - A long time ago

Dag 18 Into The canyon en verder.

S’ochtends vroeg werden we wakker van het gebiep van de I- pad die Anne had ingesteld.

We hadden naar ons idee genoeg water, brood zonnebrand en wat al niet meer door onze rangervrienden  werd voorgeschreven.Ik had dit nog goed in mijn oren geknoopt. Vorige keer( 17 jaar geleden) stonden ze aan de ingang om te controleren of we wel genoeg mee hadden. En werden we overladen met waarscuwingen over uitdroging oververhitting en valpartijen met de dood tot gevolg.We hoopten dat we bij het begin van de trail nog een bakje koffie konden scoren, maar dat was een illusie. Alleen een pomp met water. Ook kwam Anne er achter dat de I- pad nog op een andere tijd had gestaan waardoor we ipv 6.00 uur, al om 5 uur uit ons nestje waren gekropen. Mooi op tijd dus!! Ons schoeisel liet wel wat te wensen over omdat we voor die paar wandelingen niet allemaal speciaal wandelschoenen wilden meenemen. We konden nog net voorkomen dat Hette op zijn badslippers afdaalde maar de schoenen die ze aanhadden vertoonden weinig profiel. Het afdalen gebeurde dan ook af en toe met enig slipgevaar. De afdaling was in tegenstelling tot de Bright Angel trail( 17 jaar geleden) iets stijler en vooral enger voor mijn gevoel. Er waren 3 verscillende view points, “OOH haa”,” Cedar point “en “skeleton point”

Ik stelde me voor dat je deze niet in die hoedanigheid zou bereiken.  Bij OOh haa, had je het gevoel dat je bijna boven de canyon liep. Ook waaide het hier behoorlijk. Ik was dus blij dat we dit heelhuids gepasseerd hadden, die naam was niet voor niks. Ook naar Cedar ging het voorspoedig. Hoewel Rudmer twijfelde of hij nog doorwilde naar skeleton, zo’n naam doet ook wat. Uiteindelijk wilde hij het toch proberen na zachte dwang. Ik dacht dat dit 2 kanten op zou kunnen. Of het werd een successtory of het werd een jeugdtrauma waarbij hij aan vakanties terugdenkt als gedwongen wandelingen omdat ouders dit zo graag willen. De temperatuur begon al behoorlijk op te lopen en hetwaren stijle zonnige paadjes die we moesten afdalen. Ik bedacht me dat we die ook weer terug moesten. Uiteindelijk bereikten we allemaal vol trots en moed. Skeleton point. Wat alleen een kale rots was en niet zoals in onze vorige wandeling( 17 jaar geleden) een lommerijke oase.

 

Na wat plaatjes met de zelfontspanner aanvaarden wij de terugtocht.

Het eerste stuk was een hel. Onze 2 oudsten waren al snel in geen velden of wegen meer te bekennen. Wij kwamen er hijgend en puffend achteraan. En onze Rudmer hebben we de hele tocht bijna niet gehoord, die kanjer. De knop was om. Het was zwaar stijl en heet maar we did it.En het was og maar 11 uur. Ook al kwamen we zowat een half uur later boven dan Pieter en Hette. ( 17 jaar geleden kostte het toch minder moeite) Na een lekkere bak koffie was ons energiepeil weer enigszins aangevuld. Omdat de jongens heel erg zin hadden om te gaan zwemmen en we het gevoel  hadden dat we degrand canyon al heel intensief hadden beleefd hebben we besloten om verder te    r ijden.  We hoefden dan de volgende dag minder ver te rijden en de jongens konden s’middags lekker zwemmen. We strandden in “Seligman” In dit stadje is de route 66 ontstaan. Het is ook als voorbeeld gebruikt voor de film”Cars”waar de route 40 de route 66 vervangt. De campground was een kale bende, gerund door een prachtig stel wat ook wat was blijven hangen in de sixties. Maar er was een heerlijk zwembadje. S’avonds in het stadje lekker gegeten in een typisch Amerikaans eettentje  gegeten. De jongens een burger en fried chicken en de vrouw des huizes een lekkere T- bone steak.Het stadje had zich helemaal gericht op ‘de rout 66”.Allemaal auto’s, winkeltjes uit die tijd. Een heerlijk relaxed sfeertje. Naar ons idee een goede tussenstop. Morgen lekker uitslapen en op weg naar Las Vegas.

Reacties

Ittie A long time ago

Wat een doorzettingsvermogen bij jullie allemaal! Eigenlijk qua temperatuur een geluk bij een ongeluk dat jullie een uurtje te vroeg waren. Wij hadden er ook geen erg in bij de GC 😊

Vera A long time ago

Wat een mooie belevenissen. Wij zijn weer thuis dus kan ik elke dag jullie verhaal weer lezen.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!