dag 19 viva las vegas

Door A. de Graaf - A long time ago

Dag 19 Viva Las Vegas,

Lekker wat uitgeslapen en niet al te vroeg op pad. Een highway met behoorlijk wat trucks. Dus goed opletten want ze haalden elkaar ook nog steeds in. Op een gegeven moment lag er ineens een band op de weg, afkomstig van een klapband. Anne kon niet op tijd uitwijken dus we gingen er dwars overheen wat een flinke klap gaf. De schrik zat er goed in maar we reden zonder problemen verder. Later bij controle bij een benzinestationleek er alleen een spatlap wat los te zitten die Anne met een boutje weer wat vast draaide. Op weg naar Las Vegas werd het steeds drukker en heter. We zijn nog naar de Hooverdam gereden, waar ze van tevoren onze Camper nog van binnen controleerden. De wc en het voorraadluik. Toen mochten we verder. We hebben even een blijk geworpen op dit gigantische bouwwerk, maar de parkeermogelijkheden waren wat beperkt en de temperatuur was ook niet echt geschikt voor een langdurig bezoek, dus wij zijn snel weer doorgereden.

In Las Vegas loodste onze Tom Tom ons weer feilloos naar de KOA campground van Circus Circus. Wat een genot.Toen we op de “parkeerpläats  aankwamen bleek dat we een van de mooiere plekjes hadden, er wass zelfs een olijvenboom en een stukje gras waar we op konden zitten. Toen Anne de slang van de afvoer aan wilde koppelen kwam hij er achter dat er toch meer kapot was. De afsluiter van de wc was kapot, SHIT. Dus gebeld met cCuise Amerika. Ze zouden ons terugbellen maar al wat er gebeurde, geen telefoontje. Gelukkig konden we ondertussen heerlijk bij het zwembad vertoeven, want de hete föhn die er blies was bijna niet te harden. Toen we nog eens hadden gebeld en weer niet werden teruggebeld besloten we op advies van de mensen van Circus Circus morgen gewoon naar cruise Amerika toe te rijden. S’Avonds stond er casino hoppen op het programma. Eerst Circus circus, waar een heel gedeelte voor de kinderen was. Overal waren knuffels en andere zooi te winnen. De eerste 2 knuffels waren snel binnen. Het gokken viel ons vies tegen. 17 jaar geleden kon je nog overal muntjes in gooien en hoefde je alleen maar “the one armed bandit” aan te trekken en het rinkelde muntjes. Nu had je bijna bij alle automaten een magneetkaartje nodig. Of je moest speciale munten kopen voor een dollar per stuk.

Na 10 minuten waren we 20 dollar en een illusie armer en dat was ook tevens de laatste keer dat we gegokt hebben. Het ging onze pet te boven. Er was een shuttle bus die ons langs “the Strip”reed. Wat een schitterende, decadente, bombastische, absurde, overdadige kitsch wereld . Hoe is het in die droogte mogelijk om zo; n weelderige begroeing te krijgen. Wel heel leuk om al die verschillende casio’s  met hun thema’s te zien. Griekenland, Parijs, New york, maar overal draait het uiteindelijk om het gokken. Na heel wat kilometertjes te hebben gelopen hebben we de shuttle weer teruggepakt naar onze RV. De tegestelling tussen de hitte buiten en de airco in de csino’s en de bus is enorm. Het is net of je ieder e keer een klap voor je kop krijgt wanneer je van de kou naar de hitte gaat en andersom. Verder zie je hier allerlei soorten mensen. Oudjes die vergroeid lijken te zijn met hun gokautomaat, Latino families die samen met de kinderen en oma er vakantie vieren, maar ook veel arme sloebers en aan lager wal geraakte sukkels, die met een bordje in hun hand om wat kleingeld bedelen. Al met al heel wat indrukken. Terug in de camper lieten we de airco flink blazen. Halverwege de nacht hadden we echter het idee dat de kracht er wat uuit was, misschien kon hij deze temperaturen niet helemaal bolwerken.

Reacties

paul en ingrid A long time ago

Ooh wat herkenbaar. ..de indrukken van lad vegas. Tien jaar terug sliepen wij ook bij circus circus hotel. . Met de achtbaan door het hotel rn de kleine lift naar boven naar het zwembad brrr...
wij zijn inmiddels weer heerlijk thuis...nog ecrn thuis genieten en dan maandag weer los...jullie nog naar genieten! X

Henk en Tineke A long time ago

De nieuwe Simon Carmiggelt is opgestaan! Ik heb de Balkster Courant al benaderd als uitgever voor jullie dagboek. Heel leuk en 'very interesting indeed'.
Wij gaan iets minder exotisch nu naar Noorbeek en hebben er ook zin in. Een log vinden we echter voor Limburg wat te overdone...
Veel plezier nog daar 'and take care out there'. Hank and Tina.

pg.dejong@telfort.nl A long time ago

hoi hoi Amerikaantjes.Ja wat een indrukken zullen jullie in jullie kopjes hebben, past alles er nog in?? De laatste week gaat alweer in! Geniet nog maar lekker en pas op voor banden op de weg!! Wij gaan morgen maar gewoon naar het skútsjesilen in Stavoren.
knuffel van PenG
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!