Dag 21vanVegas naar bisschop

Door A. de Graaf - A long time ago

'S' ochtendspits redelijk op tijd vertrokken, want we hadden een behoorlijk stuk rijden voor de boeg. Eerst nog wat boodschappen gedaan, extra water ingeslagen want rijden door de woestijn blijft spannend. Stel je toch voor dat je ergens langs de kant komt te staan....We mogen met onze camper niet dwars door death valley maar wel er vlak langs, en omdat dit bijna 'een van de heetste plekken op aarde is zal het op de weg ernaast niet veel frisser zijn. We rijden door Nevada desert, dit is ook het gebied waar de meeste buitenaardse activiteit word waargenomen. Bij het tankstation onderweg werden we ons hier volop van bewust.... Het tankstation was volledig overgenomen door aliens. Vanaf de gevel keken ze ons aan met hun groene hoofden en scheve ogen.

Binnen waren allemaal believers druk bezig met het uitzoeken van t-shirts en andere souvenirs. Overal hingen posters van pas waargenomen activiteit. Toen er een UVO naast ons kwam tanken  maakten we ons uit de voeten. Er waren voor ons een aantal opties om bij yosemite te komen, bovenlangs. Of een eerdere afslag waar we in bisschop uit zouden komen waar volgens de berichten een zwembad was. Omdat de jongens ondertussen al zo verwend waren door een lekker zwembadje na een reisdag, en wij ook, namen we de laatste route. 

Dat betekend uren lang rijden door een niemandsland waar we maar heel af en toe een andere auto tegenkwamen. Angstaanjagend verlaten. Tot we op een gegeven moment een bord tegenkwamen waarop stond dat we vaart moesten gaan minderen omdat er wegproblemen  stonden aan te komen. Ineens stond er zo’n mannetje met en bord midden in de blakende zon met een stopbord. Na 15 minuten wachten kwam er een guidingcar aan, met een aantal auto’s er achter aan. Achter deze auto moesten we aan omdat we over een weg moesten waar maar één auto tegelijk over heen mocht. Na 20 minuten rijden stond er weer zo’n mannetje met een bord om de anderen weer door te laten. Wat nu volgde was een bochtige hobbelige weg waar onze magen van op gingen spelen. We waren blij dat we weer tekenen van de bewoonde wereld zagen, en wel in de vorm van de stad Bisshop. Een stadje waar volgens onze gegevens een camping met zwembad moest zijn. Alles wat wij hier tegenkwamen waren een 10 tal kerken met ieder een verschillend geloof en een winkel met van die uitgestreken gelovige gezichten en een vrouwtje die ons ging bestoken met haar politieke voorkeur, en dat was niet Obama, want dit was een communist.

Gelukkig vonden we een eindje voor Bisshop toch onze camping in een oase waar een hotspring voor de nodige watervoorziening zorgde, ook in het zwembad. Het was heerlijk om al het zweet en stof af te spoelen in het zwembad met het hotspringwater. Het was volgens hette heerlijk zacht water. Er was nog een hot gedeelte en een sproeier, waar het water in het zwembad spoot. Ook kwamen we er achter dat er naast de campinggasten een flink aantal mensen van buitenaf gebruik maakten van dit genezende water. Deze ouderen kwamen waarschijnlijk voor verlichting van hun reumatische klachten of schimmelaandoening. Het zwembad, buiten het bad zelf was sowieso geen toonbeeld van smetteloosheid. Overal lagen smoezelige kleedjes en vloerbedekking rond het zwembad en de douches. Ik denk niet dat het bad de strenge regels in Nederland zou hebben overleefd.Waarschijnlijk hadden ze dit neergelegd ivm uitglijdende oudjes. Wij hadden een prachtig plek met s’avonds de hazen om de tent en morgen de belofte op een ochtendduik.

Reacties

Ittie A long time ago

Kan me voorstellen dat een frisse duik erg aantrekkelijk is na zo'n rit. Op naar de sequoia's dus. En naar San Fran. Njoy!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!