Denali

Door Rob en Linda - 21-06-2014 05:59

Dinsdag natuurlijk erg vroeg wakker. Na het ontbijt op weg naar Denali. Het weer was half bewolkt. with a little bit of sunshine.
De parks-highway is een mooie, brede weg met aan weerszijde bomen. Op een gegeven moment is aan het eind vd weg ineens het Denali gebergte te zien met zijn gletsjers. Vanaf een aantal uitkijkplaatsen heb je een mooi uitzicht op het gebergte. De zon scheen inmiddels volop. Alleen de toppen van de bergen hingen in de wolken. De top van de Denali (ook wel Mount McKingley) is maar zo'n 30 dagen per jaar te zien en dat was niet de afgelopen dagen.
Aangekomen in het park nog even hout ingeslagen voor de bbq. We moesten 30 mijl het park in, waarvan 15 mijl onverhard. Het rammelde weer als vanouds; alles is heel gebleven, alleen de nectarinen waren beurs geworden. 
Bij de ingang van het park een moose gespot. Onderweg af en toe gestopt en een wandeling langs de Savage river gemaakt. Wandelen is in ieder geval de goede therapie voor mijn rug; gaat al stukken beter.
De camping aan de Teklanika river is mooi gelegen midden tussen de bergen; ruime plaatsen, alsof je alleen in de natuur staat. De rivier is heel breed, maar er stroomt nu slechts een stroompje door (de rest is ooit uitgesleten door een gletsjer). 
In korte mouwen en blote bast (wie?) in de zon gezeten. Eerst ingesmeerd met zonnebrand en Deet. Een leuke geuren combi. Het is waar wat ze zeggen: veel muggen hier.
Rob heeft nog een rondje hard gelopen.
Gegeten vd bbq, maar wel binnen, want het regende inmiddels een beetje.
's avonds naar een praatje van ranger Bill geweest over vissen (al die Engelse namen voor de vissen hmm). 

Woensdag begint de dag droog. Vandaag met de bus verder het park in naar mijl 68 het Eielson visitor center. Onderweg een aantal keren gestopt om wild te bekijken. Een grizzly beer met 2 jongen die over de berg renden (leuk om te zien); een eenzame grizzly; een moose (jonge bul); een aantal kudden cariboes; Dall sheeps met mooie hoorns;  2 vrouwtjes mooses; een artic ground eekhoorn. Op ons eindpunt kwam de wind vanaf de gletsjers naar beneden en met een beetje regen (zelfs wat hagel) was het wel even afzien. Maar wel erg mooi daar. De Denali had zich in grote wolken gehuld. We hebben hem wel op de foto gezien :-) Hij is erg groot zo'n 6950 m (Denali betekent dan ook de Grote). Onderweg is het uitzicht adembenemend om te zien.
Toen we terug kwamen begon het weer echt te regenen, dus dat hadden we goed uitgekiend. We zitten nu knus in ons mini huisje.

Donderdag stonden we al om half 8 bij de bushalte hier bij de camping (dat is het voordeel van uit een andere tijdzone te komen). Deze vroege bus was maar halfvol. We zijn nog iets verder het park in gegaan: naar Wonderlake. Hier heb je een mooi uitzicht op de Denali, zoals een aantal kampeerders ons konden vertellen. De hoge bergen waren vandaag dik gesluierd.
Het was jammer dat het wat somber was; dan krijg je toch minder mooie foto's. We konden zien dat er vandaag in de bergen verse sneeuw was gevallen.
Weer genoten van het wildlife en het uitzicht. Toen we rond half 2 in de bus stapten voor de terugreis, was het inmiddels begonnen met regenen en dat doet het nog steeds. Jammer maar helaas. Morgen vertrekken we noordwaarts; hopelijk is het daar beter weer.

Reacties

Sander en Wendy 21-06-2014 16:39 {{button-22049}}

Wauw, wat een beesten allemaal! Hopelijk klaart het weer snel op voor jullie.
Liefs, Sander en Wendy
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
9 maart infodag in Zwolle:
presentaties (waaronder Zuidwest-Amerika), camper bekijken & adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan