Fairbanks

Door Rob en Linda - 22-06-2014 08:09

20 juni op weg naar Fairbanks.
Op weg naar de uitgang van Denali park hebben we nog 2 korte wandelingen gedaan: Savage Cabin trail en de Mountain Vista Trail.
De weg naar Fairbanks (er is er maar 1) gaf wat oponthoud vanwege een aantal wegwerkzaamheden. Op hele stukken was er maar 1 onverharde rijbaan die om en om werd gebruikt. Dit hobbelde en rammelde nog erger dan op de onverharde weg in het park.
De camper zat van boven tot onder onder de modder van de onverharde weg in het park en de wegwerkzaamheden. Bij de camping konden we hem een beetje schoonmaken met een hoge druk spuit. Inmiddels was het zonnetje gaan schijnen en hebben we in korte broek het Pioniers park bezocht. Aan het begin vd avond begon het opeens heel donker te worden en te waaien. Verder leek het of het sneeuwde, maar dat waren de pluizen die vd bomen af kwamen.

21 Juni uitstapje naar Chena Hot Springs voor een weldadig warm bad in de buitenlucht. In de tussenstop hebben we nog een wandeling, met veel muggen, gemaakt. We waren net op tijd terug want daarna begon het weer te regenen. Je kunt hier blijkbaar kiezen of muggen of regen (gelukkig niet beide tegelijk).
Het heeft hier de laatste tijd veel geregend want hele stukken land waren overstroomt.  Ook de rivier hier naast de camping is een stuk breder dan normaal (er staan bomen en lantarenpalen in het water in de stad) 
Net terug van een lekker diner; we hebben op het terras buiten gegeten met uitzicht op de rivier. Af en toe komen er hele bomen voorbij drijven en 2 jetski's hebben hun kunstjes vertoond.
In Fairbanks is de temperatuur een stuk aangenamer dan in Denali (daar lag de camping op 700 m en was het 's nachts best koud).

PS ik weet net of jullie het al gezien hebben gisteren we hebben ook nog wat foto's op de site gezet.

Reacties

Piet en Marcella 22-06-2014 08:55 {{button-22062}}

Gelukkig hebben we hier in Nederland niet zoveel muggen maar jullie hebben dan weer wel heel wat moois te zien.
De foto's hadden we gezien van al die in het wild los lopende dieren.


Groetjes van ons xxx

Ps met pa gaat het redelijk niks bijzonders op de foto te zien en hij heeft zijn nieuwe fiets
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
9 maart infodag in Zwolle:
presentaties (waaronder Zuidwest-Amerika), camper bekijken & adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan