Valdez

Door Rob en Linda - A long time ago

dinsdag 24 juni

Vandaag een korte rit naar Valdez op het programma. 's Nachts had het geregend, maar als we weg rijden is het droog. Je ziet de wolken omhoog trekken langs de bergen en er verschijnen hier en daar mooie blauwe plekken. Het wordt een beetje afgezaagd, maar ook deze weg is weer erg mooi met links en rechts en in de verte bergen. Groene en hoge met gletsjers erop.

Bij de Worthington gletsjer gestopt. Deze loopt tot vlak bij de weg. Je kan hem bekijken vanaf een platform. Wij zijn er naar toe gelopen. Over grind, stenen en watervalletjes kon je helemaal tot onder aan de gletsjer komen. Het ziet er eerlijk gezegd daar een beetje vies uit met al dat grind op de sneeuw. Iets verder op is te zien hoe mooi blauw een gletsjer kan zijn. Er komen overal stroompjes water vandaan. Je voelt hier ook hoe enorm groot de ijsvlakte is.

Door de Keystone canyon gereden. Je kan je niet voorstellen dat de goudzoekers hier door dit land trokken zonder wegen; zo onherbergzaam.

We staan nu op een mooie camping: Bear Creek campground.

Nog Valdez verkend en een wildlife en glacier tocht geboekt voor morgen op de Lulu Bell. Onderweg nog even een bald eagle gespot.

 

woensdag 25 juni

Heel veel regen. We gaan toch het water op dus dat maakt niet uit. Gelukkig kunnen we ook binnen zitten, maar het beste zie je het toch vanaf het dek. Vandaag 5 laagjes aan, dat bleek wel nodig. In de buurt van de gletsjer was het slechts 32 degrees F (hoe koud dat ook moge zijn)

Ondanks het weer een geweldige dag gehad. Heel veel gezien. In de haven van Valdez zee-otters die op hun rug dreven en een beetje rond draaiden en vervolgens onder doken. Een aantal keren een walvis gezien. Op een gegeven moment maakte er eentje een zijwaartse sprong (een schroef), dat leverde hem aardig wat punten op van de jury. Ook altijd leuk is als ze gaan duiken: TAIL.

Puffins gezien, die fladderen grappig als ze vliegen. Heel veel zeeleeuwen; zij maken aardig wat herrie, luieren op de kant, of zwommen rond de boot. Een drietal dolfijnen heeft even met de boot mee gezwommen. In de buurt van de gletsjer zat een bald eagle op een ijsschots en vloog vervolgens op. Mooi om hem te zien zweven.

We zijn ook nog een baai ingevaren tot vlakbij (400 m) de plek waar de Columbia gletsjer in zee uitkomt. Onderweg heel wat ijsschotsen tegen gekomen. Gelukkig niet gestrand, zoals de Titanic. Een tijdje daar gebleven en de gletsjer zien afkalven. Als het grote stukken zijn maakt dat een aardig wat geluid.

We hebben in ieder geval waar voor ons geld gehad vandaag. De cruise zou 5 uur duren; het werden er maar liefst 9. De kaptein heeft ons heel veel verteld (hij was bijna de hele tijd aan het woord :-)

 

Reacties

Marcella en Piet A long time ago

Jullie hoeven voorlopig niet meer naar de dierentuin want jullie hebben genoeg dieren in het wild gezien .
Geniet ervan .


Groetjes Piet en Marcella

Willem A long time ago

Wow, waanzinnige foto's. Mooie vakantie. Geniet ervan!

Sander en Wendy A long time ago

Machtig mooi!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 25 september in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!