Matanuska Gletsjer en Cooper Landing

Door Rob en Linda - 28-06-14 07:18

donderdag 26 juni. naar Matanuska glacier
Vandaag gedeeltelijk dezelfde weg terug gereden. Het uitzicht was echter een stuk minder, omdat de meeste bergen zich in de wolken hadden verstopt. We waren met regen vertrokken en voor de middag werd het droog. Gestopt bij de Klutina river waar de zalm-sportvisserij in volle gang was. De eerste zalmrun was op zijn retour en ze verwachten de volgende run dit weekend. Dit brengt hier een heleboel man op de been, die dan de hele dag half in het water staan.
Via de Glenn highway naar de Matanuska gletsjer gereden. Onderweg een mooi uitzicht op de Nelchina gletsjer (ze hebben er hier genoeg). Dit leek net een ski-piste die van 2 kanten aankomt. We staan nu op de camping bij sheep mountain. Tijdens het diner konden we dan ook Dall sheeps op de berg zien. Daarvoor hadden we wel verrekijkers nodig (mochten we lenen van een stel Amerikanen).
Een uitstapje naar de Matanuska gletsjer gemaakt. Je kon er via een smal weggetje en een nog smaller bruggetje met de camper redelijk dichtbij komen (1km). De rest hebben we gelopen. Ook op de gletsjer. Aan het begin lagen er nog heel veel steentjes op het ijs, dus dat liep makkelijk. Later werd het glad. Er waren ook mensen aan het ijsklimmen. Deze gletsjer was vrij breed. Van de weg af kon je zien dat het een lange uitloper was, die als een rivier een heel stuk het land in liep.

vrijdag 27 juni naar Cooper Landing
een droge dag met lage bewolking. De wolken trokken helaas slechts langzaam op.
Onderweg een musk-ox farm bezocht. Heel zachte wol, maar helaas niet te betalen: een kleine sjaalkraag kostte 160 dollar.
Langs Anchorage (druk), waar we weer getankt hebben. Onze car zuipt wat af.
Langs de Turnagain-arm richting Cooper Landing, waar we nu kamperen. Het wordt hier nu erg druk: de zalmen komen er aan! en het is weekend (hele families trekken erop uit nu)
Om ons wildlife aantal nog wat op te krikken hebben we het Alaska Wildlife Conservatorium Centre bezocht (was ook bij het reisprogramma van Floortje Dessing). Hier vangen ze allerlei dieren op cq fokken ze. We hebben nu ook bizons, lynxs en elks gezien . Marcella we zijn dus toch nog naar de dierentuin geweest. De dieren leven hier echter in de natuur ipv in hokken.

Reacties

Ronald, Manon, Sven en Tess 28-06-14 22:01

Leuk om te lezen wat jullie allemaal hebben meegemaakt! En ik heb het ook gezien bij Floortje Dessing! Dat was echt prachtig! Heel veel plezier en de groetjes van ons
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Boek nu al je camper voor 2020
bij Cruise America of Cruise Canada
Kom zaterdag 23 februari naar onze Infodag in Zwolle.
Meer informatie