10 augustus

Door R. Brouwer - A long time ago


 Omdat er werk aan de website was. Komt dit verhaal later. Het is geschreven vanuit vandaag, maar eigenlijk is dat gisteren. 
Het was een beetje een vraagteken wat we vandaag zouden gaan doen. Alles wat we wilde doen hadden we eigenlijk al gedaan. Dus vandaag werd een rust dag. Vanochtend hoorde ik mama en papa fluisteren, wat ze normaal nooit doen. En even later kwam de vraag, willen jullie naar Disney land, daar kan je natuurlijk gaan nee op zeggen. Op dat moment was het 7 uur. En om 9 uur zou het park open gaan. Dus zijn we gelijk opgestaan, en om 8 uur gaan rijden. Bij de parkeerplaats van het park werden we vrolijk begroet en werd er gevraagd of het ons eerste bezoek was, ja dat was het. Toen kregen we 5 grote buttons, met het Disney logo en 1 visit erop, super leuk. Toen we de auto geparkeerd hadden bracht een tram ons naar de ingang, wij kaartjes gekocht en gelijk maar naar binnen toe. We besloten dat Roy onze tourguide zou zijn, omdat hij en een man is en goed richtingsgevoel heeft. Het eerste waar we ingingen was een waterslide, je ging in een rond bootje van 8 personen. Papa en ik hebben de action cam nog even snel uit de tas gepakt en om mijn arm gebonden, die ook waterdicht was. 's Avonds hebben we het resultaat terug gekeken en dat is echt gaaf geworden. Natuurlijk was het al te voorspellen. In een attractie met water kan je nat worden, en dat was dus ook gebeurd. Mijn hele broekje was doorweekt, die van Roy drie kwart, en mama's rug was ook zeiknat. Eigenlijk was het ook wel lekker met het warme weer van vandaag, 29 graden. Na deze attractie zijn we naar een wat kleinere achtbaan gelopen. Het zag er heel rustig en vredig uit, maar toen we er eenmaal in zaten was dat anders. De bochten maakte die zo snel en scherp dat je er bijna uit gelanceerd werd. Gelukkig ging het niet over de kop. De volgende achtbaan wel. Het was een best lange en hoge, ging maar een keer over de kop. Wat uiteindelijk ook wel genoeg is. Danique houdt er niet zo van maar wilde wel mee, en perse naast mij. Daar gingen we dan een Amerikaanse stem telde af 5 4 3 2 1, toen werden we gelanceerd, als je ooit nog filmpjes komt kijken bij ons thuis, is de gil van Danique ERG hard. We werden door elkaar geschud, en Danique bleef maar zeggen. Ik moet zo kotsten, ik moet zo kotsten, en ik zeggen doe het naar links, want ik zat rechts. Gelukkig is het niet gebeurd en zijn we er heel uitgekomen. Maar ze was nog wel misselijk uit. Dus zijn we maar even rustig ergens gaan zitten om wat te drinken. 
Na de kleine pauze zijn we met onze gids richting cars land gelopen. Wat er echt onwijs mooi uitziet. Het lijkt net echt. Alles is nagebauwd net als in de film. Er was een achtbaan, waarin in je met de auto's uit de film een race deed. Roy en papa zijn er in gegaan. En wij zijn rondgelopen bij de winkeltjes. Er was een een man die bij Disney werkte en die vroeg of we een spel wilden spelen en daar een button mee wilde verdienen, tuurlijk wilde we dat. We speelde triviant, met drie door ons uitgekozen Disney films. En tuurlijk hadden we alle vragen goed en verdiende we een mooie cars land button :) nadat papa en Roy terug waren zijn we door gelopen naar de Hollywood tower. Of ook wel de tower of terror. Misschien kennen jullie het wel. Je zit in een lift. En ze laten het lijken alsof de lift kapot is en naar beneden valt. Roy en ik zijn er ingegaan, omdat Danique nog steeds misselijk was, en papa en mama niet durfde. Het stelde uiteindelijk niks voor, je had zelfs boven in de toren nog heel mooi uitzicht over het park. Na al deze drukke attracties wilden we wat rustigers, voor Danique. We gingen naar iets waar Monsters en Co boven stond, zal vast wel iets rustigs zijn want er stonden kleine kinderen in de rij. Zegt Danique opeens, als het iets is wat snel gaat, ga ik er niet in hoor. Het was een autootje, wat met 5 kilometer per uur, een rondje reed door alles wat met Monsters en Co te maken heeft. Om een beetje gevoel van tijd te geven het was nu ongeveer 3 uur. We hadden nog 1 attractie waar we heen wilden. Een vliegreis over Amerika heen. De rij was lang, maar toen we er eenmaal inzaten was het de moeite waard. Het was half 5 toen we er uit kwamen en we vonden het tijd om naar huis te gaan. 
Na deze lange dag hebben we thuis niet veel meer gedaan, de foto's bekeken en naar bed gegaan. Morgen gaan we de camper ophalen en gaan we beginnen aan de road trip, de eerste stop is Needles.
Richelle

Reacties

oma Brouwer A long time ago

Dat was een leuke dag. wel jammer dat Danique zoo misselijk was maar jullie hebben er wel lekker van genoten en ook moe thuis gekomen. Nu met de camper op pad dan zal er wel veel te zien zijn geniet er maar lekker van.had een beetje laat in de gaten hoe het moest maar ik kan er nu ook van genieten. lieve groetjes Oma Brouwer
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!