14Augustus Grand Canyon north

Door R. Brouwer - A long time ago

Vanochtend ging de wekker, op weg naar antilope Canyon. Het was moeilijk te vinden omdat het onder de grond zit, maar we hebben het gevonden. Toen we er aan kwamen stond er een mevrouw ons op te wachten. Die ons helaas vertelde dat de grot dicht was omdat het de dag ervoor zo veel geregend had. We zijn gelijk maar door gereden naar de horse shoe band. Het was een afdaling van 500 meter, je kon het van ver af al zien liggen. Het was zo groot dat je het niet eens op 1 foto kon krijgen. Wij stonden op een rotsblok en de Colorado rivier was 300 meter onder ons. We zijn er ongeveer een uur bezig geweest. Toen moesten we nog terug in de hitte een klimmetje van 500 meter. Helemaal bezweet kwamen we terug bij de camper. We zijn gelijk gaan rijden richting de noord kant van de Grand Canyon. Het is hier heel 
anders. Het ligt hoger, dus je kan de andere kant zien, waar we al geweest waren. De Canyon's zijn hier groter, dus is het uitzicht nog mooier. We hebben aan een werknemer gevraagd waar het mooiste uitzicht punt was, dat was Cape Royal. Hij zei dat het ongeveer 45 minuten rijden was. En dat het niet aangeraden werd voor voertuigen boven de 30 feet, wij zijn 27. Dus wij daar heen rijden. We waren er met een half uur. Hoe we dat gedaan hadden snapte we zelf ook niet. Maar we hadden we heel mooi uitzicht. 
We hadden aan iemand gevraagd of die een foto van ons wilde maken. Ze waren ook met 5 personen, ze kwamen uit Minnesota. We raakte aan de praat over van alles en nog wat toevallig had mama kleine klompjes als sleutel hanger in haar broekzak zitten. Dus wij de klompjes aan die mensen gegeven en hun zouden ze in het spel 'geo catching' ergens neer leggen met de naam 'grand canyon wooden shoes'. In ruil voor de klompjes zouden hun ons een kentekenplaat van Minnesota toe sturen als we ons adres zouden geven. Dus wij ons adres gegeven en toen kwamen wij op het idee om iets uit Nederland terug te sturen. Nu staat in papa's telefoon het adres waar wij wat heen kunnen sturen. 
De terugweg naar de camping hebben we ook in een half uur gereden. Op de camping hebben we snel wat gegeten en zijn we naar een uitzichtpunt gelopen. Waar we de zonsondergang hebben bekeken. De rotsen die de Canyon's vormen worden door de zon, heel mooi rood. Prachtig om te zien. Toen we terug bij de camper waren. Zijn we gelijk naar bed gegaan. We hadden de plannen om morgen ochtend de zonsopgang te kijken. Omdat het de vorige keer zo mistig was. 

Richelle,Danique 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!